JAMBOREE 55è aniversari

JAMBOREE 55è aniversari

TETE THE MUSIC I LIKE TO PLAY

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Presentació

El Jamboree celebra el seu 55è aniversari tot recordant la figura i el llegat de dos dels músics que han marcat la història de la cava de jazz degana del país com són l’organista Lou Bennett i el pianista Tete Montoliu.
Per aquest motiu hem organitzat el cicle Lou Bennett Legacy amb cinc concerts del 14 de març al 20 de maig on el llegendari so de l’orgue hammond B3 tindrà un protagonisme molt especial.

I pel que fa a Tete Montoliu, la setmana del seu 82è aniversari se celebraran dos concerts sota l’esperit de la trilogia “The Music I Like To Play” que destaca en la discografia del pianista català: el 24 de març a càrrec de Carles Santos, que d’aquesta manera actuarà per primera vegada al Jamboree, i el 27 de març serà Roger Mas Trio que oferirà un concert d’estàndards de jazz sota el lema “Time for Love”.

A banda d’aquestes activitats el concert inaugural de la 13a edició San Miguel Mas i Mas Festival, el 28 de juliol al Palau de la Música Catalana, també unirà aquesta efemèride amb la celebració d’un altre 55è aniversari que ha marcat la història del jazz.
Pere Pons, programador Jamboree Jazz Club

 

 

CICLE LOU BENNETT LEGACY ANIVERSARI TETE 80+2

 

MARÇ

Dissabte 14 de març a les 8h i 10h nit
Hammond Tribut
Web: 25€
Taquilla: 30€
DR. LONNIE SMITH TRIO TRIBUT JIMMY SMITH
Lonnie Smith hammond B3, Jonathan Kreisberg guitarra, Joe Dyson bateria Aquest 2015 es compleixen 10 anys de la mort de Jimmy Smith, considerat per molts el referent màxim del so hammond en l’univers del jazz. Per recordar la seva figura i oferir també un regal a la memòria de l’organista Lou Bennett, un dels músics més estretament vinculats a la història del Jamboree, el club de la Plaça Reial fa pujar a l’escenari la llegenda viva que millor manté la tradició del so hammond, el Doctor Lonnie Smith. Des de Lou Donaldson fins a George Benson han posat a les seves mans el groove de les seves composicions i el propi Lonnie Smith no tan sols els ha convençut sinó que ha generat nous estímuls i sensacions des dels seus enregistraments al mític segell Blue Note. A punt de complir 73 anys, es presenta a més amb un trio de primera magnitud amb Jonathan Kreisberg a la guitarra i Joe Dyson a la bateria.

 

 

ABRIL
Divendres 17 d’abril a les 8h i 10h nit ·
Organ jazz trio
Web: 15€
Taquilla: 18€
JERRY BERGONZI ORGAN TRIO & PERICO SAMBEAT
Jerry Bergonzi saxo tenor, Perico Sambeat saxo alt, Renato Chico hammond B3, Andrea Michelutti bateria Un cop més, torna el bostonià Jerry Bergonzi al Jamboree. Bufador impenitent però mesurat, arquitecte del solo i autor d’un discurs suggeridor, Bergonzi va descobrir els grans del jazz, és a dir Duke Ellington, Count Basie i Lester Young, quan només tenia 8 anys. Durant els anys 70 es va traslladar a Nova York, on va compartir taules amb col·legues de generació com Joe Lovano, Bob Berg, Victor Lewis, Michael Brecker, Steve Grossman o John Scofield. Als 80 va tornar a Boston i es va convertir en professor de tòtems del jazz actual. Durant la seva llarga carrera ha estat sideman de Dave Brubeck i ha enregistrat discos amb Mulgrew Miller, Kenny Barron i el propi Miles Davis. És una llegenda del jazz, un autèntic mestre de mestres. En aquesta nova visita, ens ofereix la seva versió més rítmica amb Renato Chico a l’orgue hammond, Andrea Michelutti a la bateria i la participació molt especial del saxofonista valencià Perico Sambeat.

 

CICLE LOU BENNETT LEGACY ANIVERSARI TETE 80+2

Dimecres 29 d’abril a les 8h i 10h nit
Jazz
Web: 30€
Taquilla: 35€
JAMES CARTER ORGAN TRIO
James Carter saxos, Gerard Gibbs hammond B3, Leonard King Jr. bateria No hi ha saxo post-bop que tingui l’atreviment, la gosadia i la intensitat que defineix la personalitat d’un James Carter que ja va obrir-se camí amb un Ensemble juvenil que, sota el nom Bird-Trane- Sco-NOW!!, exposava els seus referents a través de tres fars com Charlie Parker, John Coltrane i Scott Henderson. Considerat un autèntic ‘enfant terrible’ de la seva generació, James Carter ha demostrat en les seves diferents propostes ésser un superb coneixedor de totes les edats del jazz i ara el que ens porta al Jamboree és la seva revisió del format trio amb orgue hammond. Una proposta que ja ha encès els escenaris de mig món en els darrers dos anys i que ara té l’oportunitat de sentir-se per primera vegada al Jamboree Jazz Club de Barcelona.

 

 

MAIG

Diumenge 3 de maig a les 8h i 10h nit
Jazz Tribut Web: 10€
Taquilla: 12€
A JIMMY McGRIFF TRIBUTE BLACKCELONA HAMMOND GROOVE EXPERIENCE
Victor Puertas hammond B3 i veu, Artem Zuliev saxo tenor, Sergi Franch saxo baríton, Jorge Sanjuas i Marc Mena trompetes, Pep Rius guitarra, Isaac Coll baix, Edu Neto bateria.

Dimecres 20 de maig a les 8h i 10h nit ·
Guitar Jazz
Web: 25€
Taquilla: 30€
PAT MARTINO
Pat Martino guitarra, Pat Bianchi hammond B3, Carmen Intorre Jr. bateria. Des dels seus inicis, ja fa més de cinquanta anys, la cava de la plaça Reial ha volgut ser testimoni del pas d’algunes de les grans estrelles de la història del jazz, com és el cas de Pat Martino, tota una institució de la guitarra jazzística. Encisat per la tècnica i el discurs de John Coltrane, Wes Montgomery, Stan Getz i Johnny Smith, Martino va iniciar-se de ben jove en el món del jazz. A la segona meitat dels 60 ja era tota una celebritat, un músic dotat d’una dicció depurada i una marcada personalitat. Es va deixar amarar pel llavors incipient soul-jazz de Jack McDuff i Don Patterson i va prendre part en algunes experiències de tipus psicodèlic. Artista essencial del segell Prestige, Martino va haver de deixar els escenaris el 1976, quan se li va diagnosticar una afecció neurològica greu. Va superar la malaltia i va retornar el 1987 amb un disc, “The Return”, en el qual posava de manifest que els genis es defineixen per la

CICLE LOU BENNETT LEGACY ANIVERSARI TETE 80+2

La seva capacitat de recuperar l’esplendor del seu art. Una forma de fer, de viure, de dir, que podrem gaudir des de la curta distància; un luxe que només s’esdevé de tant en tant.

ANIVERSARI TETE 80+2 – THE MUSIC I LIKE TO PLAY

Dimarts 24 de maig a les 8h i 10h nit
Improvisació
Web: 10€ – Taquilla: 12€

CARLES SANTOS AL JAMBOREE
Carles Santos piano i veu.
Pocs músics tenen la capacitat de sorpresa i de renovació tan activada com la que defineix la personalitat artística de Carles Santos. Clàssic, contemporani, transgressor, provocador, surrealista i improvisador, el de Vinaròs és un geni incontestable del nostre temps. Més enllà dels encotillaments formals d’estètica i gènere, la seva obra s’exposa sobre un concepte de màxima llibertat on la música, que és essencial, comparteix protagonisme amb la teatralització i la performance. Forma i fons s’entrecreuen en un discurs sonor que tan aviat pot ésser exquisit com d’allò més barroer. Ordre i disbauxa, abstracció i poètica, surrealisme i naturalitat s’aboquen en el talent que brolla de les seves mans al damunt d’un piano sotmès al gaudi i el patiment de les seves embranzides. El debut de Carles Santos al Jamboree no podia ser millor revers per a sacsejar la memòria de Tete Montoliu en la setmana del seu 82è aniversari.

 

 

Divendres 27 de maig a les 8h i 10h nit ·
Standars Jazz
Web: 10€
Taquilla: 12€
ROGER MAS TRIO A Time For Love
Roger Mas piano, Deejay Foster contrabaix, Jo Krause bateria. Amb la voluntat de mantenir viva la memòria i la figura de Tete Montoliu el Jamboree Jazz Club cada any organitza un concert especial a l’entorn del seu aniversari. Aquest any que hauria complert 82, hem volgut recordar la trilogia The Music I Like To Play on el músic del carrer Muntaner de Barcelona va enregistrar una selecció d’aquells temes que més li agradava tocar. Sota el mateix precepte serà el pianista Roger Mas qui amb el seu trio oferirà un concert únic amb un repertori d’estàndards que figuren entre les seves obres de referència. Un concert molt especial per a una vetllada única sota l’encanteri del jazz.