Wayne Marshall és el gran protagonista de la nit americana a L’Auditori en el seu debut a Ibercamera (25 de gener)

Wayne-Marshall-c-Edgar-BrambisWayne Marshall és el gran protagonista de la nit americana a L’Auditori en el seu debut a Ibercamera

La formació alemanya i el director i pianista afroanglès són reconeguts especialistes en la interpretació de la música americana del segle XX

Després de l’èxit aconseguit aquest cap de setmana per la llegendària Orquestra Filharmònica de Munic i el gran Mestre Gergiev amb la “Patètica” de Txaikovski, Ibercamera presenta el proper concert del cicle Orquestres Internacionals a L’Auditori que tindrà lloc el dilluns, 25 de gener a la Sala 1 Pau Casals. En el seu debut al cicle, l’Orquestra de Ràdio Colònia, formació dedicada a la interpretació del jazz i de la música americana del segle XX, i Wayne Marshall, un dels especialistes més reconeguts internacionalment en aquest repertori, ens proposen una nit americana a través de diferents obres de Gershwin i Bernstein.

Considerada com una de les principals orquestres de l’Associació de Radiodifusió (WDR) d’Alemanya, l’Orquestra de Ràdio Colònia és l’única formació simfònica d’Europa especialitzada en música escènica, convertint-se així en un referent de la interpretació de bandes sonores, musicals i obres inspirades en el jazz. És convidada habitual dels principals festivals de música alemanys i el proper gener i febrer realitzarà una gira que portarà a Barcelona, Castelló, Madrid, Oviedo, Saragossa, Múrcia i Alacant la música de Gershwin i Bernstein. Des de la temporada 2014-2015 Wayne Marshall n’és el Director Titular i Artístic. Pianista i organista a més de director, Marshall és reconegut internacionalment per les cèlebres interpretacions d’obres de compositors nord-americans del segle XX. Actua també amb altres formacions com la Dresden Semperoper, l’Orquestra Leipzig Gewandhaus o la Simfònica de Viena, entre d’altres, i realitza nombroses gravacions i actuacions de musicals. El seu compromís amb l’educació musical dels joves es veu reflectit en les nombroses masterclasses dirigides a estudiants i la direcció d’orquestres de conservatoris. És d’especial menció la seva participació com a director en l’orquestra Chineke!, la primera orquestra professional europea formada per músics negres i que es va presentar el passat mes de setembre al Queen Elizabeth Hall de Londres amb un gran èxit.

Orquestra i director oferiran un programa dedicat als dos grans compositors nord-americans del segle XX, George Gershwin i Leonard Bernstein. Sota la fusió de ritmes de “blues”, espirituals negres i jazz, Hollywood i Broadway seran ben presents a les obres escollides, Rhapsody in Blue i Gerswhin in Hollywood de Gershwin i les populars Danses simfòniques de “West Side Story” de Bernstein, entre d’altres.

Orquestra de Ràdio Colònia

Wayne Marshall, piano i director

Programa

Gershwin, Obertura del musical ”Of thee I sing” / Rhapsody in Blue

Gershwin / Robert Russell Bennett, Gershwin in Hollywood

Bernstein, Danses simfòniques de “West Side Story” / Obertura i Suite de “Candide”

Dilluns, 25 de gener de 2016 / 20.30 h / L’Auditori