Dos Solos Juntos: Dolorosa – Flornecia Una peça de LaCerda-Sala Versus Glòries dimarts 18 i 25 d’abril i dimecres 19 i 26 d’abril a les 20h.

La companyia de dansa La Cerda presenta “Dos Solos Juntos: Dolorosa – Flornecia”

Un díptic retrospectiu de la companyia sobre la repressió sexual i la mirada aliena


La companyia de dansa La Cerda presenta el pròxim dimarts 18 d’abril el programa doble “Dos Solos Juntos: Dolorosa – Flornecia” que es podrà veure a la sala en 4 úniques sessions: dimarts 18 i 25 d’abril i dimecres 19 i 26 d’abril a les 20h.

Es tracta d’una actuació doble que comprèn dos solos, dos personatges que formen part de l’univers artístic de LaCerda. L’espectacle és un díptic retrospectiu de la companyia que aprofundeix en qüestions temàtiques i metodològiques transversals al seu treball durant deu anys de trajectòria.

Els personatges Dolorosa i Flornecia, que neixen d’aquesta recerca artística, han aparegut en creacions anteriors de la companyia: el mateix solo de Flornecia es va estrenar el 2019 al PUF International Festival de Pula (Croàcia), i Dolorosa de los Llanos es va estrenar el 2021 a la Sala Hiroshima de Barcelona, en el marc de la Quinzena de Dansa Metropolitana de Barcelona com una de les nou coproduccions del festival.

Dolorosa simbolitza la repressió sexual forçada per valors tradicionals i religiosos conservadors que no donen cabuda a cap expressió no normativa del gènere, però també el procés d’alliberació d’aquestes estructures i assumpció de la pròpia identitat en la seva singularitat. Flornecia, per contra, és la màxima expressió de la violència patida i continguda en el propi cos, la representació de la potència de la norma en la mirada aliena i com aquesta experiència de vulnerabilitat i exposició creix en la persona fins a fer-la desaparèixer.

La companyia LaCerda neix el 2013 a la ciutat de Barcelona, fundada per María Carbonell i Edward Tamayo Ruiz. Des del 2019 la direcció artística de la companyia està a càrrec de tres artistes llatinoamericans: Edward Tamayo Ruiz, Johann Pérez Viera i Valentina Azzati.
Sorgeix amb la intenció d’indagar escènicament sobre el concepte de ritual i els misteris que comporta. A través de la dansa, LaCerda treballa en la creació d’universos inquietants relacionats a allò aliè i desconegut. Treballa des de l’experiència, la sensació, i la visceralitat amb l’objectiu d’assolir el caràcter primari de la Dansa, que és anterior al verb i el concepte.

***Aquest espectacle supleix l’espectacle “Siento Sevilla” cancel·lat per canvis a la disponibilitat de Inmaculada del Rocío ***

MÉS INFORMACIÓ AL WEB