La temporada 2018-19 de l’OBC arrencarà el 28 de setembre a L’Auditori

La temporada 2018-19 de l’OBC  arrencarà el proper 28 de setembre a L’Auditori amb un programa d’alta volada protagonitzat per la Cinquena Simfonia de Gustav Mahler i la Peça de concert per a 4 trompes i orquestra de Robert Schumann.

Mahler serà una de les figures centrals de la temporada i la seva música vertebrarà uns programes en els quals sentirem els seus antecedents romàntics, coetanis i músiques dels seus continuadors.

Acompanyarà la Cinquena una obra extraordinària dintre del catàleg de Robert Schumann que no s’interpreta amb regularitat i exigeix una gran implicació per part dels solistes. Es tracta de la Peça de concert per a 4 trompes i orquestra, que comptarà amb quatre intèrprets de gran renom i trajectòria com són els solistes de trompa de la Filharmònica de Berlín i l’OBC, Stefan Dohr i Juan Manuel Gómez, i José Vicente Castelló i José Miguel Asensi. Tots ells estaran acompanyats per l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya i dirigits per Kazushi Ono.

L’art i el cine obren l’OBC a nous públics
En aquesta temporada l’orquestra estrena nova imatge creada per l’artista plàstic Frederic Amat, refermant la seva implicació amb l’excel·lència artística i potenciant el diàleg de la música amb les altres arts sota el lema “Ets art. Ets música. Ets OBC”.
e5783e08-42af-4dd5-a7be-78062d1890e6

Aquesta nova imatge ve acompanyada d’altres novetats, com la creació del cicle OBCPOPS, dirigit a tots els públics amb propostes de noves fusions i projeccions de pel·lícules amb la banda sonora interpretada en directe per l’orquestra.
Compromís amb projectes socials i educatius i amb la recerca de nous talents
L’OBC segueix apostant per les noves generacions de músics a través de l’ Emergents Barcelona Music Festival.

El compromís social i educatiu de l’OBC és una part fonamental del seu projecte artístic. Enguany se sumen dos projectes europeus per apropar la clàssica als joves. A més d’estrenar el nou concert per a públic familiar L’OBC balla Ravel. Basat en Ma mère l’Oye, es tornarà a presentar el projecte Et Toca a Tu, concert participatiu en què entitats que treballen amb la música com a eina educativa i d’inclusió social comparteixen escenari amb L’OBC per estrenar una obra a L’Auditori. La peça serà composta per Mariona Vila amb el  projecte Entre Cordes de l’escola Pepa Colomer del Prat de Llobregat.

Després del gran èxit de la primera edició, tornarà  Canta amb l’OBC! Un any més es farà la proposta social  Un Matí d’Orquestra una experiència musical  adreçada a persones amb discapacitat intel·lectual i Alzheimer. L’activitat té dues versions adaptades expressament a cada un d’aquests col·lectius que troben en la música un espai transformador. Gairebé 2.000 persones gaudeixen cada temporada de l’OBC a través del programa  Apropa Cultura, que facilita l’accés i la participació de les entitats socials als equipaments culturals.