PANORAMICA, plataforma d’internacionalització del cinema espanyol, al Marché du Film de Cannes 23 de maig

Panoramica, al Marché du Film de Cannes 

La plataforma d’internacionalització del cinema espanyol emergent presentarà les novetats del seu catàleg al Festivals Hub el 23 de maig
 
Les seus de Shangai i Pekín de l’Instituto Cervantes acolliran l’itinerari New Catalan Waves, amb 4 produccions catalanesPANORAMICA

El pròxim 23 de maig a les 10:00h, Panoramica presentarà al Festivals Hub del Marché du Film del Festival de Cannes, el mercat cinematogràfic més gran del món, les novetats del seu catàleg de cinema emergent espanyol. Serà un any després de la seva fundació i de la mà de Xavier G. Puerto, CEO i director de Panoramica. L’acte precedirà la sessió-fòrum de debat Exploring New Frontiers: Maximizing Opportunities for Film Festivals, moderada per Leslie Vuchot i Fanny Gavelle, representants de The Festival Agency, iniciativa francesa que connecta programadors, distribuïdors i agents de vendes de tot el món. La trobada permetrà analitzar i trobar fórmules de col·laboració en el panorama actual de certàmens cinematogràfics, en plena efervescència amb l’aparició de les xarxes de festivals, la integració de nous formats de difusió, l’augment de les acadèmies i la creixent necessitat de finançament privat.

La plataforma Panoramica, que obre una nova finestra exterior a la nostra cinematografia, ofereix a entitats i festivals internacionals un catàleg de 32 llargmetratges de producció espanyola. En ell s’hi troben obres de Carla Simón, Carlos Marques-Marcet, Andrés Duque, Alba Sotorra, Meritxell Colell, Liliana Torres o Diana Toucedo, entre d’altres. Entre les novetats del catàleg 2023 figuren títols com La plaga de Neus Ballús, Els dies que vindran i Tierra firme, de Carlos Marqués-Marcet, Josep, d’Aurel, Mapa, de Leon Siminiani, o Maria y los demás, de Nely Reguera.

L’equip de curadors de Panoramica, format per Javier García Puerto, Isona Admetlla, Miquel Escudero, Mercedes Martínez-Abarca, Jim Kolmar i Susana Santos, dissenya itineraris a mida dels festivals i mostres internacionals, i propostes temàtiques adaptades a les singularitats de cada esdeveniment. En la seva aposta per portar el talent nacional a nous públics fora de les nostres fronteres, en els propers mesos les seus de Shangai i Pekín de l’Instituto Cervantes acolliran l’itinerari New Catalan Waves, amb quatre produccions catalanes.

Les 32 pel·lícules que integren actualment el catàleg son 10.000 KM (2014), Tierra Firme (2017) i Els dies que vindran (2019), de Carlos Marques-Marcet; A Stormy night (2020), de David Moragas; Ana de día (2018), d’Andrea Jaurrieta; Ardara (2019), de Raimon Fransoy i Xavier Puig; Arima (2019), de Jaione Camborda; Color perro que huye (2010), d’Andrés Duque; Comandante Arian (2018), d’Alba Sotorra; Con el viento (2018), de Meritxell Colell; Crumbs (2015), de Miguel Llansó; El rey (2018), d’Alberto San Juan i Valentín Álvarez; Estiu 1993(2017), de Carla Simón; Family Tour (2013), de Liliana Torres; Frágil equilibrio (2019), de Guillermo García López; Hayati (2018) de Sofi Escudé i Liliana Torres; Histeria de Cataluña (2018) Histeria de España (2017), de Kikol Grau; Josep (2020), d’Aurel; Julia ist (2017), d’Elena Martín; La mano invisible (2016), de David Macián; La plaga (2013) de Neus Ballús; Las altas presiones (2014)d’Ángel Santos; Les amigues de l’Àgata (2015), de Laia Alabart, Alba Cros, Laura Rius i Marta Verheyen; Les dues nits d’ahir (2020), de Pau Cruanyes, Gerard Vidal; Los héroes del mal (2015), de Zoe Berriatúa; Mapa (2011) de Leon Siminiani; Maria y los demás (2016) de Nely Reguera; Ojos negros (2019), de Marta Lallana, Ivet Castelo, Iván Alarcón i Sandra García; Todas las mulleres que coñezco (2018), de Xiana do Teixeiro; Trinta lumes (2017), de Diana Toucedo; Young and Beautiful (2018), de Marina Lameiro.

Aquesta iniciativa de Play Acció Cultural compta amb el suport del Ministerio de Cultura y Deporte (a través del programa d’Acción i Promoció Cultural) i de l’ICEC a través del programa de suport a Projectes Singulars.