Sílvia Pérez Cruz presenta disc. Domus (Universal Music, 2016).

IMG_0181_Edit

Sílvia Pérez Cruz Domus

Les cançons de Cerca de tu casa

Sílvia Pérez Cruz presenta disc. Domus (Universal Music, 2016). Són les cançons de Cerca de tu casa, la pel·lícula que també ha protagonitzat i que s’estrenarà aquesta primavera. Cançons amb dues vides paral·leles, la de la banda sonora i la del disc que aquí presentem.

 

©Foto: Igor.cat

La Sílvia va començar a construir aquesta casa en llatí a partir dels plànols de l’Eduard Cortés, el director de la pel·lícula, entossudit en que fos ella la que l’habités, també convertida en la Sònia, el personatge central de la història. Pérez Cruz ja havia treballat en diversos muntatges de teatre, dirigida per Joan Ollé i per Julio Manrique. També havia compost les bandes sonores de les obres Terra Baixa (Lluís Homar) i Informe per a una acadèmia (Ivan Benet), amb les quals va guanyar dos Premis Butaca. Al cinema ha sigut la veu de Blancanieves (Pablo Berger), guanyadora de deu Premis Goya al 2013, entre ells, el de millor cançó original.

Domus es va concebre en origen com la música per a la banda sonora de la pel·lícula Cerca de tu casa, una història d’un profund contingut social en la qual es parla dels desnonaments com un dels drames importants de la societat contemporània. Però una vegada entregada la música que acompanyarà a la pel·lícula, la Sílvia va continuar treballant en idees, polint temes, provant recursos, donant-li voltes als enfocs per a les seves noves cançons. El resultat és aquest Domus, un disc amb valor en sí mateix més enllà de la pel·lícula que el va originar.

A la venda el 19 de febrer