Animals i faraons. El regne animal a l’antic Egipte (del 23 de setembre de 2015 al 10 de gener de 2016)

animales_y_faraones_01

 

Actividades en Barcelona CaixaForum Barcelona

Del 23 de setembre de 2015 al 10 de gener de 2016

Animals i faraons. El regne animal a l’antic Egipte

Animals i faraons. El regne animal a l

 

Admirats i temuts. Criats i caçats. Sacralitzats i transformats. Venerats i momificats.

L’Obra Social ”la Caixa” presenta a CaixaForum Barcelona “Animals i faraons. El regne animal a l’antic Egipte”, una exposició organitzada en col·laboració amb el Museu del Louvre que exposa peces dels seus excepcionals fons de l’antic Egipte.

La mostra analitza la presència de la figura animal a l’art de l’antic Egipte en totes les seves múltiples formes i contextos.

Els egipcis triaven amb cura les formes animals per convertir-les, per comparació o assimilació, en manifestacions de l’essència divina i en representacions polítiques religioses o simbòliques.

Així, la figura animal es va convertir en una font infinita d’inspiració que va donar com a resultat una producció artística d’una riquesa i una varietat excepcionals.

L’exposició reuneix més de quatre-centes peces entre escultures i esteles, objectes quotidians i peces de mobiliari, pintures murals, cofres i amulets, sarcòfags i mòmies.

A través d’aquestes peces, es mostren els complexos vincles simbòlics entre homes i animals, i també les seves diverses formes de relació: els animals com un mitjà de subsistència, una eina de treball, un mitjà de transport i una font de matèries primeres.

La presència permanent dels animals és un nexe comú més enllà d’estils, períodes i procedències geogràfiques.

Al voltant de l’exposició s’han organitzat cicles de conferències i activitats per a tots els públics.

Reviu la relació entre l’home i els animals a l’antic Egipte a l’exposició “Animals i faraons”, del 23 de setembre al 10 de gener de 2016 a CaixaForum Barcelona.

Obra Social ”la Caixa”. L’ànima de ”la Caixa”

Els animals salvatges o domesticats tenen un paper fonamental a l’antic Egipte. L’exposició Animals i faraons mostra la funció i la importància de la figura animal a la civilització faraònica.

Formada per més de quatre-centes peces, reconstrueix la relació que es va establir entre els homes i els animals, la natura i la cultura, des de l’admiració i el temor en la vida quotidiana, en l’agricultura, la guerra i les creences religioses.

 

Més informació http://obrasocial.lacaixa.es/nuestroscentros/caixaforumbarcelona/animalesyfaraones_ca.html