Arriba a la Sala Atrium, ISADORA A L’ARMARI de Marc Rosich del 14/09 al 09/10


 Sala Atrium TEMPORADA 2022-2023

 
Arriba a la Sala Atrium, ISADORA A L’ARMARI de Marc Rosich. El nou espectacle de la Companyia La Incògnita, en Coproducció amb El Grec Festival de Barcelona 2022 ens porta una comèdia amb rerefons negre sobre «les estratègies de supervivència que el nostre cap enginya per sobreviure».
 


 
Isadora a l’armari, amb dramatúrgia i direcció de Marc Rosich, és una coproducció de la Companyia La Incògnita i el Grec Festival de Barcelona 2022 amb el suport d’Atrium i el Teatre Akadèmia. L’espectacle és una proposta seleccionada de la primera Convocatòria de Projectes dels Teatres de Proximitat (On el Teatre Batega) que es va poder veure durant sis úniques funcions del 29 de juny al 3 de juliol dins del cicle El Batec del Grec i que aterra a la Sala Atrium amb una temporada de 4 setmanes del 14 de setempre fins el 9 d’octubre.
 
La peça dibuixa en to de comèdia el retrat, desolador i tendre a la vegada, d’uns personatges marcats per la necessitat d’escapar, ni que sigui breument, del món en el qual viuen.
 
El protagonista de l’obra és un sastre que comparteix pis i taller amb un germà autoritari que només li permet realitzar la seva activitat preferida (vestir-se de dona) quan no el veu ningú. L’única persona amb qui té tracte és el veí del tercer primera, un actor amb poca feina que acaba de quedar-se sense parella ni font d’ingressos. 
 
Una situació inesperada farà que es quedi sol. Aquest fet li obrirà una porta alliberadora que no s’esperava pas. I per aquesta porta simbòlica entrarà la dona que més admira i que sempre hauria volgut ser: la gran ballarina Isadora Duncan. Això impulsarà al seu veí a posar-se en la pell del gran amor de Duncan, Serguei Iessenin. 
 
Serà una feina o un joc, però entre tots dos personatges s’establirà una relació intensa i profundament humana que ens farà riure, malgrat el rerefons dramàtic de tot plegat… 
 

 
Oriol Guinart i Jordi Llordella es converteixen en Isadora Duncan i el poeta rus Sergei Iessenin, l’amant de la ballarina, en una obra que just es va estrenar al Teatre Akadèmia la setmana del Dia Internacional de l’Orgull LGBTIQ+.


 
Una comèdia de final tràgic amb poesia, crossdressing, bolxevics, confinament, dansa contemporània i veïns de replà

En paraules de Marc Rosich
 
La idea de posada en escena es basa sobretot en la confiança en els instruments dels dos actors, en el seu ús de la paraula excessiva, però també en l’espai dibuixat a través del gest, del moviment. La peça és una comèdia amb rerefons negre, que mostra les necessitats d’escapisme que tots tenim mentre el món es desmunta al nostre voltant, les estratègies de supervivència que el nostre cap enginya per sobreviure. 
 
La intenció és, amb un aparent to de comèdia, fer un retrat desolador d’uns personatges atrapats en un moment en què tots ens vam sentir posats a prova. I tot, amb la idea que la promesa del “Junts ens en sortirem” i “Ens sortirem millors persones” va ser sols un miratge d’il·lusos i que realment ens n’hem sortit pitjor del que estàvem, una societat en shock, més fràgil i amb menys capacitat de reacció davant les armes de control del poder. 
L’obra recull, amb molt d’humor, les trobades del sastre i del veí actor del 3r 1a, i dels seus alter-egos Isadora Duncan i Serguei Iessenin, establint una intensa relació peculiar, d’una profunda humanitat i de desenllaç tràgic. 
 
 
Marc Rosich
Dramatúrgia i direcció
 
 
INFORMACIÓ PRÀCTICA:
 
ISADORA A L’ARMARI de Marc Rosich
Un espectacle de la Companyia La Incògnita en coproducció amb el Grec Festival de Barcelona 2022
 
Dates: del 14/09 al 09/10

Horaris: de dimecres a dissabte a les 20h; diumenges a les 18:30
 
Preu: 22€

Idioma: català

Gènere: teatre

Durada: 1h i 15min