Arriba la tercera edició del Casa Asia Film Week amb el millor cinema asiàtic dels últims anys (de l´11 al 15 de novembre)

CAFW_2015_alargada

 

 

 

Arriba la tercera edició del Casa Asia Film Week amb el millor cinema asiàtic dels últims anys

 

S’acosta una nova edició del Casa Asia Film Week (CAFW), el Festival amb el millor cinema asiàtic dels últims anys de la mà de Casa Àsia i de Cinemes Girona. El certamen tindrà lloc de l’11 al 15 de novembre i projectarà a les sales del c/ Girona, 175 de Barcelona un total de 52 pel·lícules procedents de 20 països asiàtics. L’’objectiu principal del festival és el d’oferir un retrat contemporani de les societats asiàtiques del segle XXI.

La sessió inaugural del CAFW tindrà lloc amb la pel·lícula The Golden Era (Hong Kong, 2014) de la prestigiosa realitzadora Ann Hui, que va rebre el premi Casa Àsia Film Week per la seva trajectòria, l’any 2011. Després d’aquesta cinta, li seguiran durant els cinc dies consecutius de festival més de 50 títols, la majoria dels quals dels anys 2014 i 2015, que solen distribuir-se fora dels circuits comercials.

Per a la directora del CAFW, Menene Gras «El festival vol ser un referent al nostre país de les cinematografies asiàtiques sense distinció, amb una proposta, que adopta preferentment el drama com a format». L’objectiu -afegeix Gras- és brindar una informació que només el cinema ens aporta per elaborar diferents cartografies i presentar un panorama representatiu d’imatges que narren escenes de la vida quotidiana i conflictes socials que són comuns a les societats asiàtiques i occidentals”.

Novetats-CAFW 2015

La principal novetat d’aquesta edició radica en la seva aposta per presentar una programació calidoscòpica, 52 pel·lícules en total, que iguala la participació de països amb una potent indústria cinematogràfica, com Japó, Xina o Corea del Sud, i la d’aquells amb una cinematografia més emergent. Així, la cinquantena de pel·lícules mostren l’envergadura d’aquest festival, les dimensions del qual superen edicions anteriors i demostren la voluntat de consolidar-se com el festival de referència al nostre país.

Les 4 cinematografies amb major presencia al CAFW procedeixen del Japó (6), Iran (5), Xina (5) i Corea (4). Les segueixen Filipines, Índia, Kazakhstan, Nova Zelanda, Singapur i Cambodja amb tres pel·lícules. Malàisia, Tailàndia, i Vietnam participen amb dues cintes, mentre que Indonèsia, Hong Kong, Pakistan, Afganistan, Austràlia, Bangla Desh i Kirguizistan ho fan amb una. Per primera vegada, participen al CAFW països com Bangladesh, Cambodja, Kirguizistan i Nova Zelanda.

Seccions, entrades i premis – CAFW 2015

El CAFW Compta amb tres seccions: la secció Oficial a concurs on competiran 18 pel·lícules dels anys 2014 i 2015; la secció Panorama, que programarà 18 cintes representatives de les millors produccions asiàtiques dels anys 2013,2014 i 2015, i la secció Especial que, amb 15 títols, recollirà una selecció del cinema més emergent, amb gèneres com la ficció, l’animació, el documental, i el cinema fantàstic. En total són 52 produccions: 18 + 18 + 15 + la pel·lícula inaugural.

Es concediran el Premi Casa Àsia Film Week a la millor pelicula, al millor director i al millor guió; el Premi Especial per a la secció Panorama i el Premi del Públic, guardons que seran lliurats per dos jurats: Jurat de la secció Oficial a concurs i el Jurat Jove. Cada jurat atorgarà 3 premis, a més del premi especial per a la secció Panorama, i el Premi del Públic. Així en aquesta edició, es concediran un total de 8 premis.

L’entrada general és de 5 € mentre que l’entrada per a estudiants, socis i abonats de Cinemes Girona és de 3 €. Hi ha un abonament de 10 sessions per 20 € i el passi per a tot el festival és de 45 €. La compra d’entrades es podrà realitzar a taquilla o a través de http: www.cinemesgirona.cat

EL CAFW aposta pel cinema asiàtic

Casa Asia Film Week va néixer el 2011 com a relleu al conegut BAFF, Barcelona Asian Film Festival. La pel·lícula xinesa Buddha Mountain, dirigida per Li Yu, va ser la cinta que es va fer amb el premi al millor llargmetratge de la secció Oficial del CAFW 2011. El 2014, Wajma, drama afganès dirigit per Barmak Akram es va emportar el Premi al millor llargmetratge , que també va concedir 2 mencions: el film kazakh «The Owners» i al filipí «Nord. The End of History».

El CAFW proposa un viatge per tots aquests països a través del millor cinema asiàtic i aspira a atreure no només a aquells entusiastes del cinema asiàtic sinó també al públic en general. El CAFW és també l’expressió del desig de col·laborar amb la indústria i les empreses distribuïdores espanyoles per tal que puguin mostrar el millor cinema asiàtic.

La III edició del Casa Asia Film Week compta amb la col·laboració de Turkish Airlines, Hong Kong Economic Trade Office, Japan Foundation, Hotel Capri, el Centre Cultural Coreà i les ambaixades dels països que participen al festival.

La direcció del certamen és a càrrec de Menene Gras Balaguer (Casa Àsia), mentre que la producció recau en Toni Espinosa (Cinemes Girona) i la coordinació és de Rodrigo Escamilla.

Plataformes: Click for Festivals i Withoutabox

Més informació a www.casaasiafilmweek.es i www.cinemesgirona.cat