Automobile Barcelona comptarà amb més empreses participants i major internacionalitat (de l’11 al 21 de maig)

Automobile Barcelona comptarà amb més empreses participants i major internacionalitat

 

banner_150x150_CA

 

 

 

 

 

Principals novetats del Saló de l’edició de 2017, que tindrà lloc de l’11 al 21 de maig a Fira de Barcelona. Ha començat amb dades econòmiques que demostren la bona salut del sector: Espanya és el segon país per producció de vehicles a Europa, segons l’OICA, després d’Alemanya, en el mes de març les matriculacions han crescut un 12,6% segons dades de la patronal ANFAC, i en els dos primers mesos de l’any les exportacions del sector han crescut el 3,3%.

Lacalle ha subratllat que en aquest context «el que el novembre passat vam llançar com un projecte molt estudiat per Fira de Barcelona, avui és una brillant realitat». Automobile Barcelona suma a l’exhibició de les novetats de l’automòbil un gran fòrum al voltant del nou paradigma del sector derivat de les noves tecnologies de connectivitat, vehicle autònom, mobilitat intel.ligent i sostenible i transformació digital de la indústria. A més, ha afegit que «Automobile Barcelona garanteix el futur del Saló Internacional de l’Automòbil, i el converteix en un punt de referència mundial». També ha subratllat que «Automobile Barcelona és un nou concepte i una nova filosofia dels salons de l’automòbil. Ens hem reinventat. Barcelona i Fira de Barcelona van, com sempre, un pas per endavant».

Amb el nou posicionament, Automobile Barcelona segueix l’estela d’altres esdeveniments de referència internacional vinculats a la transformació digital que se celebren a Barcelona, com el GSMA Mobile World Congress, l’IoT Solutions o l’Smart City Expo World Congress, i és un pas més en l’aposta de Fira de Barcelona i de la ciutat per l’impuls de salons que aborden l’impacte social, econòmic i industrial de la digitalització. De fet, els vehicles amb sistemes de connectivitat o vinculats a dispositius mòbils arribaran al voltant de 50 milions d’unitats fabricades durant l’any 2017, mentre que el 2022 es preveu que la xifra creixi fins els 700 milions de vehicles ‘intel·ligents’.

El president del Saló ha explicat que «aquesta suma del saló de l’Automòbil tradicional amb la plataforma tecnològica de la connectivitat ha comportat que Automobile Barcelona tingui més empreses participants i major internacionalitat que mai».  Ha detallat també que a les principals empreses del sector de l’automòbil s’hi afegeixen actors de referència en transformació digital i tecnologia com Google (a través de Waze), Facebook, IBM, Ericsson, Orange, Oracle, Hewlet Packard, entre d’altres, i marques que debuten a Barcelona, com Tesla. Lacalle ha subratllat que «aquest còctel d’automòbil i de tecnologia ha provocat un ‘overbooking’ d’empreses i d’internacionalitat».

Finalment, ha dit que «mai no hem ofert tant»: el Saló tradicional amb les novetats de les marques ‘MotorShow’; el congrés Inspiration Arena amb més 70 speakers de tot el món; la coincidència amb el Gran Premi de Formula 1 a Montmeló; trobades amb la indústria; proves d’automòbils en directe; un espai experiencial a la Plaça de l’Univers amb demostracions de vehicle i mobilitat connectada i intel.ligent, anomenat Connected Street; la participació de 25 startups a l’Innovation Square – gràcies a la col·laboració amb Mobile World Capital Barcelona – i la Nit de l’Automobile. Amb tot plegat, ha resumit- som la millor plataforma comercial de l’any, el millor lloc per comprar un cotxe i en les millors condicions.»

Enrique Lacalle ha destacat també que «en 98 anys d’història, hem sigut capaços de reinventar un saló gairebé centenari. Volem tornar a enamorar la ciutat de Barcelona amb el nou Saló. Barcelona és una ciutat única, que estima el seu Saló perquè forma part de la seva història».

Connected hub, la plataforma que mostrarà el futur del sector amb marques referents de la transformació digital
L’esdeveniment Connected Hub, el punt d’inflexió i el «core» de la nova orientació del Saló, disposarà de dues grans àrees. Inspiration Arena serà un fòrum de debat on assistiran més de 70 conferenciants de tot el món, distribuïts en 25 sessions i estructurats en 12 àrees temàtiques. Aquest espai comptarà amb conferenciants destacats com Luca de Meo (president del Comité Executiu de SEAT), Andreu Veà (nomenat l’any 2014 ‘Digital Champion for Spain’ per la UE), Juan Ignacio Zoido (ministre de l’interior d’Espanya), Massimo Cavazzini (director de ‘Digital Experience’ de la regió d’EMEA a Oracle) i Frank Leveque (partner del ‘Mobility Team’ a Frost & Sullivan), entre d’altres.

El segon espai professional del Connected Hub, Innovation Square, posarà directament en contacte els fabricants amb l’ecosistema emprenedor del món digital. Aquest espai, desenvolupat conjuntament amb 4YFN, la plataforma de negoci per a emprenedors i inversors i grans corporacions impulsada per Mobile World Capital Barcelona, acollirà 25 startups digitals que desenvolupen solucions de connectivitat i mobilitat innovadores, vinculades al món de l’automòbil.

Connected Street: la vessant experiencial d’Automobile Barcelona
Automobile Barcelona també tindrà una vessant enfocada a què el visitant pugui «viure» tots aquests avenços del sector. Serà l’àrea de demostració, ubicada a la Plaça de l’Univers, on les marques del sector podran apropar al gran públic els seus principals avenços fruit de la digitalització de la indústria. La iniciativa, pionera a nivell mundial, farà partícip al visitant en les tendències que marcaran el futur del sector a través de quatre grans àrees: «Autonomous Driving», «Emobility», «Connected Car» i «Virtual Reality».

Enrique Lacalle ha fet la roda de premsa acompanyat de Ricard Zapatero, membre del comitè de direcció de Fira de Barcelona, de José Miguel García, director de l’Automobile Barcelona, i d’Ugo Valenti, director de l’Smart City i del Connected Hub