Diada de la Rumba (diumenge 17 de novembre)

Diada de la Rumba

1570_xl

La cinquena edició de la celebració és el 17 de novembre, amb matinal a Gràcia i fi de festa a l’Apolo

El proper diumenge 17 de novembre es celebra la Diada de la Rumba a Barcelona. Després de jornades organitzades les darreres setmanes a d’altres municipis com Girona, Granollers o Vic, l’esdeveniment central arriba a la ciutat per cinquena vegada.

Com en anys anteriors, la jornada es divideix en dos grans blocs: un de matinal, a Gràcia, i un de tarda, a l’Apolo. La Diada arrenca a Centre Artesà Tradicionàrius a dos quarts d’onze amb tallers variats, sessió de punxadiscos, una exposició dedicada a la història de la rumba catalana, paradetes de marxandatge i un audio-fòrum de presentació del llibre Achilibook. Biografía Gráfica de la Rumba en España 1961-1995, amb l’autor, Txarly Brown.

A mitja tarda, ja a la sala de Nou de la Rambla, gran fi de festa amb molta música. Una marató de rumba de més de tres hores veurà desfilar per l’escenari a artistes del gènere com Terratombats, Peret Reyes, Aimarai, Derrumband, Kavanak, Pulpito y sus Calamares, Revolución, Rumba Tarumba, Els Delai, La Banda Del Panda, Mezclaitos Rumberos… i altres grups convidats. L’entrada a l’Apolo és lliure fins a completar aforament però tindran preferència els qui hagin col·laborat amb el verkami de suport a la Diada.