Cine y series

El Lychee Film Festival porta a Barcelona el millor cinema xinès del 15 al 22 de setembre

El Lychee Film Festival porta a Barcelona el millor cinema xinès

La primera edició del certamen té lloc del 15 al 22 de setembre a diferents sales de la ciutat.

40393878_1895289570539117_8004375277897515008_o

 

 

 

 

 

El primer festival de cinema xinès a Barcelona, el Lychee Film Festival, serà una realitat a partir del divendres 15 de setembre. Al llarg de vuit jornades diversos cinemes acolliran produccions arribades del gegant asiàtic, la gran majoria dels darrers anys, i agrupades en tres seccions: Soft Kung Fu – New Wu Xia (que inclou la retrospectiva d’un director), cinema contemporani i curts d’animació. Lin Yu és el director del certamen.

Els organitzadors, l’Associació de Cine de Xina i Espanya i l’Associació d’Empresaris de Wenzhow a Espanya, han endegat el projecte perquè creuen que «el cinema xinès està florint, però a escala mundial segueix essent difícil accedir a pel·lícules xineses de qualitat». El seu objectiu és donar a conèixer un cinema diferent «del dels films de kungfu o de l’Orient misteriós», i aposten en la programació per unes pel·lícules de qualitat que «cada vegada guanyen més adeptes».

La retrospectiva d’aquesta primera edició està dedicada al director Xu Haofeng, nascut l’any 1973 i que va debutar amb el llargmetratge The Sword Identity (2011), molt ben acollit als festivals de Venècia i Toronto. Seva és la pel·lícula que obrirà el festival, El Maestro, de l’any 2015, sobre un mestre d’arts marcials que no sap que s’ha convertit en un peó en el tauler d’escacs dels poders locals. El film es projectarà el 15 de setembre a les 22 h al Phenomena. Aquesta és una de les sales que participen al Lychee Film Festival, junt amb la Filmoteca de Catalunya, els Cinemes Texas, la Casa Batlló i el Centre Cívic Cotxeres de Sants. Tancarà el certamen el dia 22 A Touch of Zen, de King Hu, un clàssic de les arts marcials estrenat l’any 1970. Entremig, l’oferta és extensa: Bling MassageKaili BluesEn lo más hondo del corazónAgostoTharloMañana sigue igual… Diverses pel·lícules serà la primera vegada que es podran veure a l’Estat.

Per conèixer tots els detalls de la programació, consulteu aquest enllaç.