El Phenomena Experience ja té sala pròpia

El Phenomena Experience ja té sala pròpia

10386765_806186339440435_2460999578692240109_n

El cicle de cinema que recupera grans clàssics i èxits del 80 i 90 deixa de ser itinerant i reobre el Cinema Nàpols. I ho ha fet amb les entrades esgotades en la sessió inaugural, amb Tiburón i Alien, i amb gran afluència d’espectadors en la sessió de dissabte a la tarda amb la projecció de Noche en la Ópera, Cantando bajo la lluvia i la Jungla de cristal.

La primera sessió del Phenomena Experience, ara fa quatre anys, va ser una sessió doble amb Tiburón i Alien. I han estat els títols escollits per donar el tret de sortida a la nova etapa que aquest cicle de cinema encara a partir d’aquest desembre. Ha deixat de ser itinerant i ha obert la seva pròpia sala permanent a l’antic Cinema Nàpols, situat al carrer Sant Antoni Maria Claret, 168. De fet, la programació inicial és un recorregut pels 60 títols més destacats del cicle des del seu naixement. És el cas de La cosa, Superman, el Batman del 1966, Los Goonies…

“És tornar a la infància”, o “és tornar a gaudir del cinema en una sala com les d’abans” són algunes de les raons que esgrimeixen els seguidors fidels del Phenomena, que acumula més de 100.000 espectadors en els seus quatre anys de vida. I que donen sentit al pas endavant que han donat els organitzadors del cicle obrint la seva pròpia sala de cinema. “Fem una feina d’arqueologia, tant amb la decoració com amb les còpies. Sembla un museu, però sobretot tractem de trobar el punt mig entre el cinema de barri el més contemporani”, explica el seu director, Nacho Cerdá.

Amb aquest esperit es programaran diversos cicles, com el dedicat al cineasta Brian de Palma al mes de gener, i també es farà una coprogramació amb el Festival de Sitges amb una sessió mensual que recuperarà títols que van passar fa molts anys pel festival.