El proper dimarts, 14 de març Parlem de… Madama Butterfly en una xerrada-col·loqui al Castell de CornellàL’Auditori respon a l’interès del públic en la primera òpera que s’estrena al teatre i brinda l’oportunitat d’endinsar-nos en el clàssic de Puccini amb experts en el gènere operístic

De la mà de l’historiador d’art i musicògraf, Albert Ferrer i de la responsable de Desenvolupament Estratègic de la Fundació Òpera Catalunya (FOC), Martina Ribalta ens endinsarem en el món de l’òpera Madama Butterfly, obra del cèlebre compositor Giacomo Puccini i una de les més importants en tot el món, en una xerrada-col·loqui que comptarà també amb la participació de la directora de L’Auditori de Cornellà, María Moreno. L’acte serà el proper dimarts, 14 de març al Castell de Cornellà a les 18h i està organitzat per L’Auditori i per la FOC. L’assistència és gratuïta però qui vulgui participar ha de fer la reserva en l’enllaç de la pàgina web de L’Auditori de Cornellà: https://auditoricornella.koobin.com/parlem .

És el primer cop que L’Auditori de Cornellà aixeca el seu teló per acollir una òpera completa amb orquestra en directe, una estrena a la que el públic ha respost de la millor manera exhaurint les entrades. Precisament, Madama Butterfly acaba d’estrenar la gira per dotze ciutats del territori català amb les entrades gairebé exhaurides a tots els teatres, fet que posa de manifest l’interès del públic per aquest gènere. A L’Auditori hem volgut donar un valor afegit organitzant aquesta xerrada-col·loqui per conèixer tots els detalls d’aquesta obra estrenada el 1904 que va arribar per primera vegada a Barcelona el 1907 i ha estat representada al Gran Teatre del Liceu en més de 175 ocasions. Un acte que servirà d’avantsala a l’espectacle operístic que podrem veure el diumenge, 19 de març a les 18h al nostre Auditori.

Per saber-ne més sobre Madama Butterfly participarà en l’acte la Martina Ribalta que a més del seu càrrec dins la FOC també és la responsable de Desenvolupament Estratègic a l’Orquestra Simfònica del Vallès. D’altra banda, l’Albert Ferrer posarà la nota històrica des del punt de vista  de l’historiador i musicògraf que participa en diferents publicacions i mitjans de comunicació de l’àmbit de la cultura i la música.

L’acte ens acostarà als secrets de Madama Butterfly, protagonista d’una història d’amor incondicional. Una jove geisha de Nagasaki que, després de casar-se amb el tinent nord-americà Pinkerton i ser repudiada per la seva pròpia família, també és abandonada pel seu home. Quan l’oficial torna casat amb una altra dona occidental, reclama el fill que Cio-Cio-San ha concebut en la seva absència, fet que acabarà trencant el cor de la protagonista i conduint-la al suïcidi. El públic assistent a la xerrada coneixerà també la qualitat dels intèrprets de l’òpera i més detalls sobre la direcció musical i sobre tots els integrants d’aquesta òpera amb tres actes. Capítol especial rebrà el cèlebre italià Giacomo Puccini, considerat entre els més grans dels compositors per l’ús brillant de les tècniques operístiques.

Parlem… de Madama Butterfly
14 de març a les 18h
Castell de Cornellà, carrer Mossèn Jacint Verdaguer s/n

Reserva prèvia: https://auditoricornella.koobin.com/parlem