Els centres cívics es mouen al so del ‘HOP Festival’ 21, 22 i 30 de novembre

Va començar al Centre Cívic Casa Elizalde i no deixarà de bellugar fins que no arribi al Mercat de les Flors el desembre pròxim. Us parlem del HOP Festival, tota una festa de la dansa urbana. Les pròximes cites són els dies 21, 22 i 30 de novembre.

El Hop Festival és una trobada dedicada a les danses urbanes que arrenca l’últim trimestre de l’any posant en moviment molts centres cívics de la ciutat, entre un total de vint espais (Hangar, sala HiroshimaLa CalderaDau al Sec…) que acullen tallers, jam sessions o exhibicions de creació escènica contemporània amb una presència notable d’artistes locals. Constitueix, per tant, una mena d’aparador dels talents coreogràfics emergents que acaba el desembre amb una trobada al Mercat de les Flors (dies 21 i 22 de desembre) durant la qual no només es poden veure artistes de casa nostra, sinó també grans talents de països com França, Senegal o el Canadà.

Les pròximes cites del Hop Festival tenen com a escenari el Centre Cívic Sagrada Família on dijous, 21 de novembre, han preparat un programa amb quatre coreografies creades per dones: Izaskun Ortega (que interpreta La Mari), Alina Sokulsa (Showtime), Marta Ruiz (Interna soledad) i Anna Sagrera (Venus). 

Canvieu de barri l’endemà, divendres, 22 de novembre, i acosteu-vos al Centre Cívic Tomasa Cuevas de la Zona Franca, on encara podreu veure quatre coreografies més que, aquest cop, ens parlen sobre identitat i societat. Van a càrrec de la Companyia Baianà (Baianà), Esther Martí (Delete), Miguel Ballarín (Inventari) i Urban Motion (Sin estereotipos).

L’activitat del novembre s’acabarà el dissabte, 30, a l’Auditori de Sant Martí, on podreu veure un programa doble que inclou la peça Perception, una creació de Julien Rossin, un coreògraf francès que ha rebut molts premis per obres com aquesta, on convida els intèrprets de freestyle i de dansa contemporània a establir un diàleg mitjançant el moviment. El mateix dia i al mateix espai es veurà també Haunted, una peça de la companyia de Gabriel Ronco, que s’endinsa en la creació escènica després d’anys de dansa urbana i que ens parla amb el seu espectacle de les obsessions i addiccions.

Esteu al cas perquè la programació encara continuarà el desembre, amb cites al Centre Cívic Sant Martí, l’Institut Francès, l’Institut del Teatre o l’Ateneu Popular 9 Barris abans d’arribar a la gran cita final al Mercat de les Flors.

Si us voleu mantenir al dia de la programació del HOP Festival, consulteu el web d’aquesta trobada amb les formes més actuals de la creació coreogràfica.