Teatro

HISTÒRIA Espai Lliure – de l’11 al 22 de gener

 

 historia_esp
 

 

 

 

La jove companyia, dirigida en aquesta ocasió per Pau Roca, s’endinsa en la memòria històrica mirant-se les relacions personals. Un espectacle que va néixer a la Sala Beckett i que hem volgut recuperar.

16 de juny de 1944. És de nit. Trenta resistents antinazis estan sent executats en un descampat a prop de Lió a mans de la Gestapo. Entre el grup que espera la mort, un home sembla fora de context: té gairebé seixanta anys i aspecte de professor despistat. Es tracta de Marc Bloch, historiador fonamental del segle xx, defensor d’una història més humana.
Setanta-un anys més tard, el 2015, un jove estudiant universitari s’enamora d’una noia que resulta ser la filla del seu professor d’història. Els tres personatges que componen aquest triangle intenten comprendre una mica millor les relacions que viuen entre ells.
Podem arribar a conèixer les il·lusions, les ombres o, fins i tot, els silencis dels altres?
 
“La història ha d’ajudar-nos a sortir d’aquest mal tràngol. És una àmplia experiència de varietats humanes, una llarga trobada entre homes. Tant la vida com la ciència tenen el màxim interès en què aquesta trobada sigui fraternal.” Apologia de la històriaMarc Bloch
 
Aquest espectacle vol ser un homenatge a una forma d’entendre i de viure la història a partir de l’obra de l’historiador i resistent antinazi Marc Bloch. Intenta apropar-nos a aquesta ciència, a una història que no és aliena als anhels, a les llums i a les ombres de cadascun de nosaltres, perquè el seu objecte d’estudi són les persones i les seves consciències.
És a partir d’aquesta humanitat que la història ens pot acompanyar en l’experiència de viure, i a partir de la qual s’ha anat construint aquesta obra teatral.
Jan Vilanova Claudín

intèrprets Miquel Gelabert – Víctor Pi Vicky Luengo / Pau Roca

espai escènic Paula Bosch / vestuari Silvia Delagneau / il·luminació Ignasi Bosch / vídeo Paula Bosch / moviment Patrícia Bargalló/ música Pablo Miranda Txume Viader

ajudantes de direcció Isis Martín i Patrícia Bargalló / producció executiva David Costa i Adriana Nadal

producció Sixto Paz Produccions

agraïments La Perla 29, Pilar Mir, Anna Cuscó, Luis Martí, Alberto Barberà, Toni Ramoneda, Joan Meseguer, Andreu Mayayo, Ricard Vinyes, Pilar Nadal, Marcel Vilarós, Teatre de l’Enjòlit Eugenio Szwarcer

espectacle en català
durada 1h. 15′ sense pausa

espectacle recomanat pel Servei Educatiu del Teatre Lliure


seguiu #historia al twitteraquest espectacle forma part del recorregut Guerra i pau