La Barcelona d’ahir i d’avui protagonitza la segona edició del Doc’s Noctàmbuls (tots els divendres de juliol)

La Barcelona d’ahir i d’avui protagonitza la segona edició del Doc’s Noctàmbuls
docs-noctambuls-2016

 

 

 

 

 

Les sessions de cinema a la fresca organitzades pel Museu Etnològic i el Museu de Cultures del Món tenen lloc tots els divendres de juliol.

Quatre sessions dedicades íntegrament al documental de temàtica barcelonina. És l’aposta de la segona edició del Doc’s Noctàmbuls, una activitat de cinema a la fresca que organitzen el Museu Etnològic i el Museu de Cultures del Món i que es desenvoluparà al llarg dels quatre divendres de juliol. El lloc, els jardins de Laribal, al cor de la muntanya de Montjuïc.

Pels organitzadors, «els documentals sobre Barcelona amb la seva mirada objectiva esdevenen un bon referent a l’hora de veure sobre quins aspectes, temàtiques o preocupacions s’ha volgut fer més incidència al llarg del temps, ja sigui des del discurs oficial de les autoritats i administracions com la mirada oficiosa per part dels cineastes independents que actuen com a baròmetre social de la vivència urbana col·lectiva». La sessió inaugural, el 7 de juliol, porta per títol La Barcelona feliç de la Dictadura, amb uns documentals que parlen d’una ciutat dinàmica econòmicament, connectada amb l’exterior i socialment pròspera. Una setmana més tard, i com a contrapunt a l’anterior sessió, arribarà La Barcelona amagada de la Barcelona feliç de la Dictadura, amb cintes de diversos cineastes independents rodades en la clandestinitat i amb una mirada crua i trista sobre la vida a la ciutat.

El 21 de juliol, La Barcelona que preocupa projectarà un sol documental, Barcelona, abans que el temps ho esborri, de l’any 2011 i que porta la signatura de Mireia Ros. Les transformacions urbanístiques, les problemàtiques socials vinculades als drets de les persones i també el retrat de personatges singulars, són algunes qüestions que es reflecteixen al llarg dels 100 minuts de metratge. Finalment, a la sessió titulada Barcelonins de documental es passarà Mónica del Raval, de Francesc Betriu i estrenat el 2009; el retrat d’una persona que viu al límit de les normes socials.

Per a més informació, consulteu aquest enllaç.