El Park Güell et convida a escoltar música (durant tot el juliol, cada divendres)

El Park Güell et convida a escoltar música
p1120389
Durant tot el juliol, cada divendres podràs assistir a un concert amb programes inspirats en la relació entre música i natura als segles XIX i XX

La música i l’entorn natural fan una bona combinació. Ara estem habituats a escoltar la música en directe en sales, en grans recintes a l’aire lliure, i la que no és en directe la sentim a l’ordinador, o amb els auriculars posats, però va haver-hi una època, a principis del segle XIX i més endavant, en què era habitual que la gent es reunís a escoltar música al camp, i que a més els compositors s’inspiressin en la natura per donar forma a les seves simfonies o els seus cicles de cançons. Al romanticisme, i fins a començaments del segle XX, la música i la natura són dues idees molt estretament connectades, i és a partir d’aquesta idea que el Museu d’Història de Barcelona, en les seves activitats de l’estiu, ha programat un cicle de concerts, cada divendres a la nit, a la Casa del Guarda dins del recinte del Park Güell. En plena natura, envoltats d’arbres i vegetació, podrem escoltar música de gran nivell.

El cicle Natura, música i Barcelona consisteix en quatre dates, cada divendres de juliol, i la primera serà aquest mateix dia 7, en què es repassarà l’obra del compositor català Ricard Lamote de Grignon, amb la veu d’Anna Tobella (mezzosoprano) i Jordi Masó (piano). El següent divendres el programa s’articula a partir de peces de Granados, Albéniz, Chopin i Debussy (amb Laia Masramon, piano), i el 21 de juliol el tema seran les vistes al mar, amb composicions de Toldrà i Schubert, interpretades pel Quartet Gerhard. L’últim dia, el 28, serà el de les Impressions de natura, amb cançons de Schubert, Beethoven, Toldrà i Lamote de Grignon, amb David Alegret (tenor) i Daniel Blanc (piano).

Tots els concerts són gratuïts, i és recomanable fer-hi una reserva prèvia trucant al 93 256 21 22. Trobaràs més informació al web del MUHBA.