La Film Symphony Orchestra tanca la gira de «Henko» a Barcelona amb un tercer concert : dissate 6 d’abril, 19h, L’Auditori BCN (sala 1)    
L’orquestra dirigida per Constantino Martínez-Orts proposa un nou repertori inspirat en el coratge i en el canvi interior de grans personatges protagonistes de pel·lícules com La Roca, 007: Skyfall, Indiana Jones i el temple maleït, Pocahontas, Mulan, Espartaco o El Padríno, entre d’altres
  
Aquest tercer i darrer concert de la gira a Barcelona tindrà lloc el proper dissabte 6 d’abril, a la Sala 1 de l’Auditori (19h) 
  
tràiler de l’espectacle, aquí

  La Film Symphony Orchestra, amb onze anys de trajectòria, ha brindat més de 350 concerts per a prop de 600.000 persones a Espanya gràcies a gires reeixides com les dels dos darrers espectacles, Fénix i Krypton
 

La Film Symphony Orchestra (FSO), la orquestra especialitzada en interpretar les millors bandes sonores de pel·lícules i sèries, tanca la gira a Barcelona de Henko, el seu espectacle més recent, amb un tercer i darrer concert a L’Auditori de Barcelona el proper dissabte 6 d’abril.  
 
Henko és una paraula japonesa que significa “canvi transformador que no té tornada”. Amb aquesta nova proposta, la Film Symphony Orchestra i el seu carismàtic director Constantino Martínez-Ortsens conviden a una commovedora experiència musical inspirada en les més mítiques bandes sonores i els seus herois. Serà un repertori que homenatja a la valentia, al canvi interior. 
 
Si amb els espectacles precedents com Fènix se celebrava el ressorgiment de l’art i la cultura en viu després de la crisi sanitària, o amb Krypton s’homenatjava els grans herois anònims de la pandèmia, ara Henko vol exaltar la valentia de l’ésser humà, el coratge que es mostra a l’hora de prendre grans decisions que marquen una vida.
 
Així, el repertori estarà conformat per melodies com -entre moltes altres- les de 007: Skyfall, MulanIndiana Jones i el temple maleït, La Roca, Star Wars: Obi-Wan Kenobi, Super Mario Bros,PocahontasHarry Potter i el calze de foc, El Padrino, Espartac, Mulan, Esmorzar amb diamants… una selecció molt àmplia i variada de bandes sonores, algunes molt conegudes i altres, veritables tresors que bé mereixen ser descoberts.
 
Una de les principals novetats d’aquesta gira serà la incorporació de la veu, com en el cas la cançó Skyfall -que va immortalitzar la cantant Adelle pels film de James Bond del mateix nom o Colors al Vent, el tema amb què Alan Menken va guanyar l’Oscar per Pocahontas. També un elenc de solistes interpretarà els mítics solos de pel·lícules com Set anys al TibetEl PadrinoApollo 13  o Les normes de la Casa de la Sidra.
 
Però Henko mantindrà el segell habitual de la FSO, interpretant per a la ocasió des de històrics del Hollywood clàssic dels anys 30 i 40 de la talla d’Erich Wolfgang Korngold -amb Captain Blood– o Alex North –Espartac– als seus hereus dels 60, com Henri Mancini i el seu immortal Esmorzar amb Diamants. També es passarà per clàssics dels 70 amb Nino Rota –El Padrí II– o Michael Giachino, Jerry Goldsmith, Leonard Rosenman, Cliff Iedelman i Alexander Courage -amb una suite d’Star Trek-, o dels 80 i 90 com a Jerry Goldsmith amb Mulan, un John Williams doblement protagonista amb Set Anys al Tibet i Obi-Wan KenobiJames Horner amb Apolo 13 o Rachel Portman -la primera dona guanyadora d’un Oscar per Les Normes de la casa de la Sidra. Altres compositors ja considerats clàssics també seran justament reivindicats, com Alan Menken amb Pocahontas que conviuran amb  autors de rabiosa actualitat com Brian Tyler, autor de Súper Mario Bros o John Powell, responsable de signar la música d’Ice Age. També tindrà molts moments en aquest viatge musical el cinema d’acció i aventures, amb obres com La Roca o Indiana Jones i el Temple Maleït, ja que la èpica i l’energia no poden faltar en una proposta de la orquestra.
 
La Film Symphony Orchestra compleix ja 11 anys de trajectòria amb més de 600.000 assistents als seus més de 350 concerts que han ofert fins ara. La gira de Henko ha visitat més de 30 ciutats d’Espanya i Portugal amb més de 60 concerts, i, com és habitual, visita en tres ocasions Barcelona, sent aquest concert d’abril el fi de la gira a la ciutat i Catalunya.
 
Aquest primer concert de la gira de Henko a Catalunya tindrà lloc el proper dissabte 6 d’abril a la Sala 1 Pau Casals de L’Auditori de BCN, a les 19h.
 
Més informació: https://filmsymphony.es