LA FIRA DE CERVESES DEL POBLENOU 7, 8 i 9 de juliol

LA FIRA DE CERVESES
DEL POBLENOU

7, 8 i 9 de juliol
Parc del Poblenou – Barcelona
La Fira de Cerveses del Poblenou mostrarà més de 200 varietats de cervesa en la seva sisena edició
La Fira de Cerveses del Poblenou tindrà lloc el 7, 8 i 9 de juliol al Parc del Poblenou (Barcelona). Un esdeveniment pioner dins la cultura cervesera artesana a Barcelona que l’edició passada va acollir més de 25.000 visitants.

El principal objectiu de La Fira és apropar la cervesa de qualitat als consumidors, promovent el producte local i mostrant el millor del panorama nacional i internacional. 

La Fira també acollirà xerrades i conferències adreçades a professionals del sector, presentacions a càrrec de mestres cervesers i experts, tastos de cerveses, gastronomia i actuacions musicals i dj’s.

La Fira de Cerveses del Poblenou tindrà lloc el 7, 8 i 9 de juliol al Parc del Poblenou (Barcelona). Durant tres dies esdevindrà l’epicentre de l’escena cervesera actual. Un esdeveniment pioner de promoció de la cultura cervesera artesana a Barcelona i que l’edició passada va acollir més de 25.000 visitants.

Un dels trets diferencials d’aquesta fira és el fet que hi assisteixen els productors de les cerveses (no els distribuidors) i són ells mateixos qui expliquen als assistents com fabriquen i produeixen les seves cerveses.

La Fira es composa per expositors locals que són seleccionats entre els millors de tot l’estat espanyol. A més d’una important prèsencia de cerveseries de Catalunya, també en venen de Galícia, Madrid, Màlaga i Cantàbria. Els internacionals cada cop són més i de primer nivell. Enguany hi haurà 20 cerveseries estrangers provinents d’EUA, Noruega, Itàlia, Bèlgica, Anglaterra, Polònia, Grècia, Panamà, França, Bulgària, Suècia, Escòcia i Rússia.

Una de les grans novetats d’aquesta sisena edició de La Fira de Cerveses del Poblenou és la incorporació d’una zona de ‘brew pub’, que són bars que produeixen la seva pròpia cervesa en el seu mateix local. Una tendència dintre del sector i que enguany compatrà amb 5 representats dins la Fira: Black Lab, Garage, NaparBCN, BarnaBrew y Brewpub Le Sec.

Per a cada edició de la Fira es crea una cervesa especial que només es pot tastar durant els tres dies de l’esdeveniment i que cada any és produïda per una cerveseria diferent. Per a la cervesa d’aquest any els productors són Mala Guissona, d’Euskadi, en col·laboració amb Free Lions d’Itàlia. Totes les cerveses de La Fira es serveixen en un got de vidre fabricat per Spiegelau, especialista en la fabricació de gots de cristall per a tastos de cervesa.

El dissabte 8 de juliol, en el marc de la Fira, se celebrarà el lliurament de premis del III Campionat Nacional de Cerveses, per a guardonar les millors cerveses produïdes comercialment dintre de l’estat espanyol. La passada edició s’hi varen presentar al voltant de 180 cerveses diferents.

Completen l’oferta de la Fira xerrades i conferències adreçades a professionals del sector,presentacions a càrrec de mestres cervesers i experts, tastos de cervesesgastronomiaamb 12 foodtrucks (Muns, Reina Croqueta, The Big Whim, Mosquito, Masala 73, Pulponeta, Eureka, Sambarilove, Mandonga, Pebre Negre, Fuxia y Balius) i actuacions musicals i dj (una programació a càrrec de Miguelito Superstar de la Fundación Tony Manero).

En unes setmanes donarem a conèixer tota la programació amb més detall i totes les cerveses i marques que hi seran representades en aquesta sisena edició de la Fira del Poblenou.

LA FIRA DEL POBLENOU
La Fira de Cerveses del Poblenou és un esdeveniment pioner de promoció de la cultura cervesera artesana a Barcelona. Nascuda el 2012, i amb un creixement sostingut durant les seves 5 edicions, és el festival de cervesa artesanal a l’aire lliure amb major nombre d’expositors i assistents de la ciutat, havent rebut més de 25.000 assistents en la seva edició de 2016. Esedevé així la fira de cervesa artesana més gran de tot l‘Estat, i és una de les cites obligades dins el calendari cerveser espanyol. 

El prinicpal objectiu de la Fira és apropar la cervesa de qualitat als consumidors, promovent el producte local i mostrant el millor del panorama nacional i internacional, per demostrar la riquesa i complexitat de l’escena cervesera actual.

La Fira està organitzada per l’ACDCAC (Associació Cultural per a la Divulgació de la Cervesa Artesana a Catalunya), una associació sense ànim de lucre fundada el 2012 per organitzar esdeveniments promocionals sobre la cervesa artesanal a Catalunya, i compta amb el suport de la Generalitat de Catalunya a través del Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya (CCAM), l’Ajuntament de Barcelona i l’Eix Comercial Poblenou.

956197d7-f003-473e-a50d-259c177f8b19

LA FIRA DE CERVESES DEL POBLENOU
7, 8 i 9 de juliolParc del Poblenou, Barcelona

Horaris: 
Divendres de 16 a 24h
Dissabte de 12h a 01h
Diumenge de 12 a 21h
Entrada lliure.