L’agenda de concerts i actuacions de l’Orquestra Simfònica del Vallès no s’atura durant els mesos d’estiu i té ja tancades 3 cites entre juliol i agost, abans d’engegar motors amb la nova temporada 16-17 el setembre al Palau de la Música Catalana:

Orquestra Simfònica del Vallès
NO TANQUEM PER VACANCES
L’agenda de concerts i actuacions de l’Orquestra Simfònica del Vallès no s’atura durant els mesos d’estiu i té ja tancades 3 cites entre juliol i agost, abans d’engegar motors amb la nova temporada 16-17 el setembre al Palau de la Música Catalana:
 

 

92427c7e-3f8c-4d67-ba73-fdfea684a48f

 

 

 

 

 

 

JOSV – West Side Story

Diumenge 10 de juliol / 19h / Teatre La Farándula (Sabadell)


Del 4 al 10 de juliol tindrà lloc a la seu de l’OSV, la VII Trobada de la Jove Orquestra Simfònica del Vallès (JOSV), dirigida per Rubén Gimeno, i amb la participació de diversos solistes de l’OSV.
Aquest projecte pedagògic està emmarcat en l’àrea de serveis educatius que potencia l’OSV i que pretèn incidir en la formació dels joves talents de casa nostra d’edats comprese entre 14 i 20 anys.
No hi ha música sense educació, ni educació sense música. Els nostres artistes tenen per tant una gran responsabilitat en el procés de creixement dels joves. Per això entenem que el nostre rol va estretament lligat a afavorir la difusió i coneixement dels valors que acompanyen la pràctica i gaudi musical arreu del nostre país.
Durant una setmana es treballaran aspectes musicals i artístics de les diferents seccions d’una orquestra simfònica (metalls, corda, vent, percussió) amb diversos solistes de l’OSV i tot aquest treball finalitzarà en el concert «West Side Story», de Leonard Bernstein, programat pel 10 de juliol al Teatre La Faràndula de Sabadell.
 
 

RAPHAEL SINPHÓNICO

Divendres 5 d’agost / 22h / Festival Internacional Música Cambrils


«Raphael Sinphónico» és l’espectacle que el cantant de Linares està girant des de 2015: una revisió simfònica dels seus grans èxits per celebrar els 50 anys de carrera damunt els escenaris. S’interpretaran temes tan populars com «Digan lo que digan», «Mi gran noche», «Qué sabe nadie», «Escándalo» i moltes més, en format gran acompanyat de l’Orquestra Simfònica del Vallès.  Després del seu pas pel Gran Teatre del Liceu al desembre passat on va exhaurir totes les localitats dos dies seguits, torna ara el 5 d’agost (22h) a Catalunya dins el 42è Festival Internacional de Música de Cambrils.
 
 

OSV + Lukas Geniusas
Divendres 19 agost / 22h / Festival Torroella de Montgrí


L’Orquestra Simfònica del Vallès torna per segon any consecutiu al prestigiós Festival de Música de Torroella de Montgrí que explora en la seva 36a edició de quina la manera la música ha mogut i commogut la humanitat en els últims set segles.
El jove pianista rus-lituà Lukas Geniušas és una de les promeses del pianisme actual més interessants. Guanyador del segon premi de Concurs Chopin de Varsòvia 2010 i del segon premi del Concurs Txaikovski 2015, posseeix una tècnica enlluernadora. El seu repertori és extens i va del barroc a la música contemporània.
En la seva presentació al Festival de Torroella de Montgrí interpretarà dues obres mestres del piano, el Concert número 20 de Mozart i el Concert número 5«Emperador» de Beethoven, acompanyat per l’Orquestra Simfònica del Vallès, sota la direcció de Rubén Gimeno. 
 
 

… i al setembre…
OSV + Brodas Bros + SonarKids
Pere i el Llop, de Prokòfiev
Dissabte 17 setembre / 19h / Palau de la Música Catalana


El cicle de concerts “Simfònics al Palau” que l’Orquestra Simfònica del Vallès organitza en coproducció amb el Palau de la Música Catalana des de fa més de 20 anys, donarà el tret de sortida de la temporada 16-17 amb un original proposta destinada al públic familiar: Pere i el Llop , de Serguei Prokòfiev, amb la participació de la companyia internacional de hip-hop, dansa i cultura urbana Brodas Bros, i la col·laboració de SonarKids, la sèrie d’experiències musicals i creatives concebudes pel festival Sónar per al públic familiar.
La combinació de gèneres i disciplines musicals tan diverses i a priori difícils d’imaginar en un mateix escenari respon a la voluntat de l’OSV de continuar innovant en els formats habituals de concerts simfònics i d’arribar a un públic, d’entrada, poc habituat a assistir als seus concerts: els espectadors més exigents i crítics de tots. Els nens i nenes d’edats compreses entre 0 i… 99 anys!
El programa que estarà dirigit pel músic i compositor Pedro Alcalde, col·laborador en edicions anteriors de Sónar, es completarà amb una selecció d’obres de Xostakòvitx i Ravel i es podrà veure en la seva estrena el dissabte 17 de setembre a les 19h al Palau de la Música Catalana.