Lliurament dels Premis Nacionals de Cultura 2017, que atorga el Consell Nacional de la Cultura i de les Arts (CoNCA).14 de juny

 El proper dimecres 14 de juny tindrà lloc al Teatre Municipal La Sala de Rubí, l’acte de lliurament dels Premis Nacionals de Cultura 2017, que atorga el Consell Nacional de la Cultura i de les Arts (CoNCA).

 

 

289148_1958-11e7-967d-0050569a455d_carrussel

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Les 10 personalitats i institucions que han estat guardonats aquest any amb la distinció més important en l’àmbit de la cultura que s’atorga a Catalunya, són: Josep CotsMaria Espeus, la Fundació Apel·les Fenosa, Joan Francesc Mira,Hèctor ParraRaimon, Carles Santamaria, el Secretariat de Corals Infantils de Catalunya (SCIC), Albert Serra i Emma Vilarasau.

La cerimònia serà presidida pel M. Hble. Sr. Carles Puigdemont, president de la Generalitat de Catalunya. Hi assistiran també el conseller de Cultura, Hble. Sr. Santi Vila i el president del CoNCA, Sr. Carles DuarteLluís Danès és qui ha assumit la direcció artística de la vetllada i l’actriu Miranda Gas en serà la conductora.

Nombroses personalitats del món de la cultura i de la societat civil han confirmat l’assistència a l’acte de lliurament dels premis, que reconeixen el llegat i el treball dut a terme per aquestes deu figures fonamentals de la cultura catalana.

Aquest any l’esdeveniment compta amb una novetat important: l’acte de lliuramentes retransmetrà en directe per la Televisió de Catalunya, a partir de les 19.30 hores.

La cultura: lliure i en moviment

L’eix vertebrador de la cerimònia de lliurament dels Premis Nacionals de Cultura d’enguany incideix en la natura renovadora i de rebel·lió de la cultura enfront a la necessitat de ser reconeguda i protegida per les institucions. Un aspecte que es veurà reflectit en el disseny d’una escenografia creativa i dinàmica.

L’acte inclourà diferents actuacions: el cantautor Roger Mas, el conjunt Las Migas i el músic islandès instal·lat a Catalunya, Halldór Már. Actuaran també integrants del’Esbart Dansaire de Rubí i un cor de nens cantaires del SCIC. La cerimònia reserva d’altres sorpreses que s’aniran desvetllant a mesura que vagi avançant.