Mostra de Cinema Documental d’Israel (del 30 de setembre al 9 octubre de 2016)

 

Mostra de Cinema Documental d’Israel 

fe698261-fec1-4e94-9ded-71aec754dafd

 

• «Mr. Gaga” l’aclamat documental sobre el coreògraf Ohad Naharin inaugura la mostra.

• El director Tomer Heymann presentarà el film «Mr. Gaga»el 30 de setembre a la Filmoteca de Catalunya.

• La mostra recull sis títols que es podran veure per primera vegada en pantalla a l’Estat.

 
Del 30 de setembre al 9 octubre de 2016 Barcelona acollirà la Mostra de Cinema Documental d’Israel. 
 
La mostra, que tindrà lloc a la Filmoteca de Catalunya sota el cicle «Panorama del cinema jueu», pretén oferir una mirada oberta a títols recents en la qual s’inclouran documentals que han fet la volta al món, havent estat presentats en diferents festivals internacionals. 
 
«Mr. Gaga «, el multi premiat documental sobre el creador del moviment Gaga, el coreògraf Ohad Naharin, serà l’encarregat d’inaugurar l’exhibició. La pel·lícula serà presentada pel seu director, Tomer Heymann en primícia a Espanya el divendres 30 de setembre. 
 
Heymann es va endinsar en una odissea al costat del seu germà Barak, productor de la cinta: durant 7 anys van filmar cada dia a aquest innovador artista al voltant del món per aconseguir retratar el seu mètode i intensitat. El film va guanyar el premi del públic a la secció Documentary Spotlight el festival South by Southwest (SXSW) a Austin, conegut per ser el prolegomen de les cintes independents més aclamades. 
 
Altres títols confirmats són «Presenting Princess Shaw«, «Life Sentences» (Premi Millor Documental al DocAviv 2015), «Nazareth Cinema Lady«, «The Flat» i «Twilight of a Life» que junt amb «Mr. Gaga» oferiran una mirada a una cinematografia que no acostuma a arribar a les nostres pantalles. 
 
Aquesta iniciativa neix en el marc del 30 Aniversari de relacions diplomàtiques que celebra l’Ambaixada d’Israel a Espanya i la col·laboració de l’Associació de Productors Audiovisuals Independents de la Mediterrània (APIMED).
 
“Mr. Gaga” i “Life Sentences” són documentals produïts gràcies al Fòrum de Pitching del Mercat de Documentals Euro-Mediterranis, MEDIMED.
 
Tots dos documentals es van presentar al panel de televisions internacionals del fòrum, i van trobar el finançament que buscaven.
 
MEDIMED és un mercat específic per a la promoció, desenvolupament i distribució de projectes i produccions documentals dels països de la Unió Europea i del sud de la Mediterrània. En un context de canvi polític constant a la Mediterrània, el gènere documental pot ajudar a la mútua comprensió entre les ribes nord/sud, reduir la indiferència i transformar les seves societats, motivant en l’espectador l’anàlisi crític sobre les diverses realitats existents. APIMED va crear MEDIMED fa 17 anys, l’únic mercat audiovisual específic dedicat a la promoció del documental euromediterràni, una estructura estable que fomenta les coproduccions entre professionals de països veïns que han demostrat durant aquests anys que la col•laboració entre ells no és només possible sinó més útil que mai.
 
 
 
 
 
 
FILMOTECA DE CATALUNYA
Plaça Salvador Seguí, 1 – 9
08001 Barcelona
Tel. +34 935 671 070
http://www.filmoteca.cat
 
Cicle “Panorama del cinema jueu”
http://www.filmoteca.cat/web/programacio/cicles/panorama-del-cinema-jueu