“Post-Picasso: Reaccions contemporànies”, al Museu Picasso (fins el 29 de juny)

bg

L’exposició repassa, fins al 29 de juny, la influència picassiana en l’art contemporani a partir de les obres de 41 artistes de diverses nacionalitats

El Museu Picasso de Barcelona ofereix, fins al dia 29 de juny, Post-Picasso: Reaccions contemporànies. L’exposició, produïda pel propi museu i comissariada per l’especialista internacional Michael Fitzgerald, repassa les respostes dels artistes contemporanis a l’obra i a la vida de Pablo Picasso durant els quaranta anys posteriors a la seva mort, posant sobre la taula la indubtable influència de l’artista dins l’art actual.

L’exposició acull un total de 58 obres de 41 artistes internacionals (de l’Àfrica, l’Orient Mitjà, l’Extrem Orient, Europa, Amèrica del Nord i Amèrica Llatina), moltes d’elles realitzades després de l’any 2000. I es divideix en cinc parts que funcionen com a reflex dels diferents punts de vista que han seguit aquests artistes. Per una banda, dos apartats dedicats respectivament a les seves dues grans obres mestres (el Guernica i Les Demoiselles d’Avignon) i, per l’altra, els que es dediquen a la seva obra última, el surrealisme i les anomenades èpoques blava i rosa.

L’exposició, a més, acull activitats paral·leles com ara un taller familiar i un cicle de tres conferències impartides per diversos experts en la matèria.