PRIMAVERA SOUND TOURING PARTY (16 de novembre) Sala Barts

081113122954_pstpbs

Dissabte 16/11
19:30h
Sala BARTS

Estils: Música

PRIMAVERA SOUND TOURING PARTY

IN LIVE WE TRUST

Lee Ranaldo y Los Dust. 19:30 h.

Lee Ranaldo és una peça fonamental en la independència musical dels últims 30 anys, membre dels recentment finits Sonic Youth, reconegut poeta i un dels millors guitarristes de tots els temps segons Rolling Stone.

A l’abril va presentar al nostre país el seu últim disc en solitari Between the Times and the Tides i va aprofitar per gravar a Barcelona un disc acústic per a El Segell del Primavera, que veurà la llum en els propers mesos. Així mateix, al juny va finalitzar la gravació d’un nou àlbum d’estudi que es publicarà a l’octubre amb el segell Matador.

Als concerts de Primavera Sound Touring Party actuarà amb la formació Los Dust en la que l’acompanyen Alan Licht, Steve Shelley (ex Sonic Youth) i Tim Luntzel.

Refree. 20:45 h.

Refree és el projecte de Raül Fernández, un dels productors amb més renom d’Espanya. Al llarg de cinc discos, cadascun d’ells ostensiblement diferent a l’altre (des de la cançó mediterrània, al pop orquestrat i fins i tot el free jazz), el barceloní ha desenvolupat una carrera sense igual a Espanya i s’ha convertit en un dels artistes de culte més valorats pel públic especialitzat.

El seu nou disc Nova Creu Alta desenvolupa terrenys molt més eclèctics: des de la psicodèlia més lisèrgica als riffs rock. Influències dispars i arranjaments barrocs inunden aquest treball, sempre amb un peu en el rock de finals dels 60 i principis dels 70 però revisat de manera actual.

Standstill. 22:15 h.

Dentro de la luz és el setè disc de Standstill, el quart en castellà després de dos LPs i dos EPs en anglès i, per a molts, el millor de la banda. Els elements que conformen el so d’aquest nou treball són moltes veus, moltes percussions, sintetitzadors (no hi ha cap baix al disc) i una instrumentació essencialment freda, sintètica i atropelladora.

Després dels incontestables èxits de Vivalaguerra i Adelante Bonaparte, aquest nou disc torna a col·locar al grup capitanejat per Enric Montefusco en el més alt de les llistes de venda i de la crítica, a més de generar un altre espectacle: Cénit, que agafa el relleu de Rooom (la seva anterior posada en escena) i que els tornarà a portar de gira per diversos països.