Torna Off Llum BCN 2020, el circuit alternatiu del Festival Llum Barcelona, ideat, organitzat i gestionat per Poblenou Urban District 14 i el 15 de febrer

T
Quinze instal·lacions lumíniques de petit i mig format on participen artistes i dissenyadors en un circuit més experimental, dins del marc del festival Llum Barcelona.Les galeries d’art La Plataforma,  L&B Contemporary Art i Chez Xefopresenten “Instantes Cromáticos”, “Composiciones”, i “Persopectiva”, tres exposicions que transformen els seus espais a través del disseny lumínic. En aquesta edició, hi participen de forma activa tres centres educatius del districte, que s’han implicat en el disseny i fabricació de dues instal·lacions, fomentant la creativitat en la comunitat educativa.


El 14 i el 15 de febrer de 19h a 00h i el 16 de febrer de 19h a 23h arriba la segona edició de l’ OFF Llum BCN un recorregut alternatiu del Llum Barcelona

Un recorregut que busca posar el focus en l’art lumínic i en propostes d’espais locals. Amb l’objectiu d’afavorir que no només es descobreixin els carrers, sinó els espais de creació i innovació que formen la comunitat creativa establerta al Poblenou. Artistes novells i d’altres més consolidats troben en el marc de l’Off Llum Bcn, l’espai idoni per crear peces experimentals que ballen entre l’art, el disseny i la innovació. 

Aquest any,  l’Off Llum BCN se celebra amb el suport del festival Llum Barcelona. L’objectiu és afavorir la visibilitat i la participació d’entitats locals en una festa que porta més de 170.000 persones a recórrer els carrers de Poblenou. 

A l’Off Llum BCN 2020 es podran visitar les galeries d’art L&B Contemporary Art, Chez Xefo i La Plataforma que presentaran exposicions i instal·lacions vinculades a la llum. També Fundació Palo Alto que donarà textura i colors a les seves parets històriques. Carpintectura, BD Barcelona Design, Bridge 48 i Story: we produce, Valkiria IFF, BCombinator i Trinijove transformaran els seus espais amb instal·lacions interactives i/o experiencials, IAAC Fab Lab i el restaurant Sopa se sumen amb propostes dissenyades i fabricades amb la comunitat educativa del districte, Go-PopUp fusionarà el grafit alterant-lo amb projeccions de mapping i instal·lacions de LED, i l’espai multidisciplinari Camping presentarà una instal·lació lumínica que traslladarà al públic a un campament de bosc en plena ciutat. 

En aquesta segona edició de l’Off Llum, altres associacions, entitats i fundacions com Trinijove, l’ APDI (Asociación de Profesionales de Diseño Lumínico), DOIT Europe i la Universitat de Barcelona s’han unit a Poblenou Urban District amb l’objectiu de fer possible un  festival més local i inclusiu. Els centres educatiusCol·legi Sant Martí, Escola Llacuna i Escola Flor de Maig participen de forma activa en dues instal·lacions. A més a més, espais adherits a la comunitat creativa de Poblenou Urban District, com Bau i Razzmatazz col·laboren de forma activa amb algunes de les instal·lacions. 

L’Off Llum BCN 2020 d’enguany no seria possible sense la iniciativa privada de patrocinadors, empreses dedicades al món del disseny i la il·luminació com: Simon, Protopixel, Iguzzini, Leds Control, Lluria Light System, Sono, Insense, Summalab, Alca.Studio, ICMedia, PirolaserFX, Rental SP i Frame Move i Marc Martí. 

Els espais que col·laboren en l’Off Llum BCN 2020 acollint i produint una instal·lació són: La Plataforma,  L&B Contemporary Art i Chez Xefo, Fundació Palo Alto, Carpintectura, BD Barcelona Design, Bridge 48 i Story: we produce, Valkiria IFF, BCombinator i Trinijove, IAAC Fab Lab i Restaurant Sopa, Go – PopUp i Camping. 

Poblenou Urban District és una associació privada sense ànim de lucre que està promovent Poblenou com el districte creatiu de Barcelona des de 2012. 

Pots consultar tota la programació i continguts de l’Off Llum BCN 2020, al web de Poblenou Urban District Off Llum BCN