ESTRENA DE LA N GEMINADA, NOU ESPECTACLE DE RAÚL ALCARAZ ( 29 de juny) Club Capitol

enne_8_mail_400_01

.

 

 

Raúl Alcaraz serà el Club Capitol del 29 de juny al 31 de juliol amb el seu espectacle La N Geminada. Nascut a l’Hospitalet de Llobregat, el monologuista utilitza l’idioma com a eina per fer riure i es diverteix redescobrint l’humor català. Com es parla a l’Hospitalet, a Barcelona i a Catalunya? Amb aquesta pregunta com a punt de partida, l’humorista salta del Youtube als teatres per presentar un espectacle que farà riure, reflexionar i gaudir el públic barceloní.

Raúl Alcaraz va començar a treballar el text de La N geminada a partir de la convivència amb la seva àvia Antonia, de Jaen. Parlant amb ella s’adona que, al parlar, modifica la pronunciació de les paRaúles i que las piernas passen a dir-se pien·nas i que enlloc de viernes diu vien·nes. D’aquesta manera, Alcaraz aconsegueix convertir l’anècdota en un espectacle còmic, en un monòleg sobre l’idioma, on aprofita per explotar el llenguatge en la seva vessant més divertida. Així, fa broma a partir d’allò que sent al carrer, al seu entorn més proper, al seu Hospitalet natal, on és habitual aplicar al castellà grafies ja existents al català com la L geminada dient, per exemple, subil·lo o bajal·lo.

Raúl Alcaraz va estudiar Dramatúrgia a l’Estudi Nancy Tuñon – Jordi Oliver i abans de començar a fer monòlegs va treballar en diverses companyies, tant còmiques com clàssiques. Aviat, animat per un amic, decideix provar sort amb els monòlegs i, en una setmana, aconsegueix que el contractin per fer un espectacle d’una hora de durada. A partir d’aquí comença la seva trajectòria sobre els escenaris i fer comèdia es converteix en la seva passió. Comença a actuar en poblacions catalanes i al cap d’un temps fa el salt a Andorra on queda subcampió del primer concurs de monòlegs en català. Més tard, de la mà de Hermanager Produccions, té l’oportunitat d’actuar a Galícia, comunitat on ha acabat treballant més de tres anys i ha pogut aprendre sobre un públic i un humor diferents del català. Des de llavors, ha realitzat més de 400 monòlegs i ha anat professionalitzant tant el text com l’actuació. Ara, abans d’aterrar al Capitol, ha estat treballant a Argentina amb la companyia COMEDIARTE, on ha pogut posar a prova algun dels textos que es podran escoltar aquest mes de juliol a la sala Pepe Rubianes del teatre català.  

Paral·lelament a la seva trajectòria sobre els escenaris, Raúl Alcaraz decideix dedicar-se exclusivament a l’humor i, animat una altra vegada per amics i coneguts, crea un canal de Youtube on seguir explotant la seva faceta còmica. El quart vídeo que hi penja, La N geminada, es converteix en el fenomen viral que l’ha portat aquest estiu al Club Capitol. Vist l’èxit de visites, decideix crear també un segon canal a la xarxa social, EL CATAL UFO, on hi penja altres vídeos també d’humor, alguns d’ells convertits en viral com per exemple Entrevista al negro del whatsapp, que ja té més de 1.300.000 visites. Sense ànims de ser considerat un youtuber, Alcaraz reconeix que el canal ha estat una gran plataforma que l’ha portat a donar-se a conèixer al públic i ha actuat de trampolí per poder acabar de professionalitzar la seva carrera.