Xile, país convidat de FiraTàrrega 2016 (del 8 al 11 de setembre)

Xile, país convidat de FiraTàrrega 2016

20160714163920384_300_422_1_0

 

 

 

FiraTàrrega comptarà en aquesta edició amb el Focus Xile, on es podrà veure el treball de 4 companyies convidades

A més, hi haurà diverses activitats professionals que serviran per a conèixer l’estat de les arts escèniques del país llatinoamericà 

FiraTàrrega convida en aquesta edició 2016 a Xile, un país interessant en tant que mercat i potència creativa. Un país convidat de luxe que comptarà amb tres companyies xilenes presents a la secció Oficial de la Fira i una quarta, que ha format part del Programa de Suport a la Creació i que es podrà veure a la secció Plataforma. 

El Focus Xile d’aquesta edició ha estat possible gràcies al suport i l’acompanyament del Consejo Nacional de la Cultura y las Artes del Gobierno de Chile, institució que ja va estar present a La Llotja en la passada edició de la Fira i del recolzament de la Dirección de Asuntos Culturales del Ministerio de Relaciones Exteriores del país.

La selecció artística de les companyies xilenes convidades està centrada en joves companyies que realitzen el seu treball en l’àmbit de les arts de carrer i que representen 4 maneres diferents d’entrendre la relació entre les arts escèniques i l’espai públic: teatre comunitari, dansa, teatre, teatre de l’experiència…

Durant els dies de la Fira podrem gaudir del teatre comunitari La cocina pública de Teatro Contáiner, una vivència a la recerca de receptes i d’aromes que fan aflorar històries, que rememoren personatges i que revelen moments íntims carregats de sabors i d’humanitat. Una saborosa trobada social que permetrà el reconeixement dels diversos costums culinaris dels habitants d’un territori.

L’espectacle Frames de La Licuadora és una peça per a cinc ballarins que va néixer com una intervenció de l’espai públic concebuda per inaugurar el festival Vertientes de Santiago de Xile. Una seqüència infinita que experimenta amb la individualitat i la multiplicitat a través del temps i de l’espai. Els ballarins performers s’expandeixen i es contrauen mentre despleguen una dansa efímera i persistent. 

També comptarem amb el compromès Viaje nº 9 de Teatro del Sonido, l’opera prima d’aquesta jove companyia xilena on es convida els espectadors a embarcar-se en un viatge imaginari cap a la naturalesa i la memòria, però és la natura la que acaba envaint la ciutat a través d’una banda sonora 5.1. Un espectacle itinerant i participatiu que transforma l’espai públic en diversos espais naturals, com una cova, un bosc o un riu i que culmina amb una catarsi col·lectiva carnavalesca. 

Dins de la secció Plataforma s’estrenarà Fulgor, una peça de la companyia Teatro Niño Proletario que aborda el fenomen de la immigració i la supervivència en el context d’un món desigual i entestat en un creixement sense límits. Aquesta coproducció de FiraTàrrega és un mosaic d’històries íntimes que invoca un paradís de mons imaginaris on tothom podria ser allò que desitja. 

Pel que fa a l’activitat professional, dins del Focus Xile, s’ha organitzat una Jornada Professional que, sota el nom de ‘Les arts escèniques a Xile’, servirà per a conèixer la realitat escènica del país des de múltiples punts de vista, com l’estat actual de les arts escèniques xilenes, els seus espais d’exhibició i creació i la dramatúrgia xilena contemporània. Hi haurà converses amb professionals de referència i serà un espai d’intercanvi entre els ponents i el públic assistent. 

La relació de FiraTàrrega amb el continent americà és llarga i productiva. L’any 2011 es va dedicar una vitrina a Iberoamèrica i el 2013 se’n va realitzar una altra dedicada a Mèxic. Fruit d’aquestes dues accions el mercat català actual és més conegut i valorat en aquest context del globus i també la producció americana al circuit europeu.

 
 
   

FIRATÀRREGA 2016

Del 8 a l’11 de setembre

Pl. de St. Antoni, 1

25300 Tàrrega

Tel. +34 973 310 854

Entrades anticipades en aquest enllaç

www.firatarrega.com