180 anys d’alta costura al Palau Robert del16 de novembre del 2022 fins al 22 de gener del 2023


“Santa Eulàlia. 180 anys de moda” està promoguda per Santa Eulàlia i la Direcció General de Difusió

L’exposició obrirà les seves portes el dia 16 de novembre del 2022 fins al 22 de gener del 2023. L’entrada és gratuïta i els vestits exposats procediran de l’arxiu històric de Santa Eulàlia i de diversos museus i fundacions com el Museu del Disseny de Barcelona, el Museo del Traje de Madrid, el Museu Tèxtil de Terrassa o la Fundació Antoni de Montpalau.

La nova proposta del Palau Robert està comissariada per l’historiador de moda, Josep Casamartina. L’exposició ens mostrarà l’activitat, història, i trajectòria del conegut establiment de moda Santa Eulàlia, un dels establiments més reconeguts de la ciutat per la seva presència a la part alta del Passeig de Gràcia, situada a poc més de 150 metres del centre expositiu.

El comissari, Josep Casamartina, és un reconegut i prestigiós historiador d’art especialitzat en la història de moda; i ens explica que l’exposició estarà distribuïda a partir de les tipologies de ‘Carrer i dia’, ‘Còctel’, ‘Nit’, ‘Posades de llarg’ i ‘Núvia’”. La direcció de l’escenografia, muntatge i disseny ha anat a càrrec de l’expert Nacho Alegre.

A aquesta exposició, titulada “Santa Eulàlia. 180 anys de moda”, el visitant coneixerà el luxós món de l’alta costura del segle XX gràcies a quatre espais dedicats a l’època daurada de la moda. Alguns dels vestits i barrets exposats vindran del propi arxiu de l’establiment, i d’entitats culturals com el Museu del Disseny de Barcelona, el Museo del Traje de Madrid, o el Museu Tèxtil de Terrassa.
La commemoració coincideix amb el 25è aniversari d’activitat del Palau Robert com a centre informatiu i divulgatiu de la Generalitat de Catalunya, adscrit a la Direcció General de Difusió del Departament de la Presidència.
 
Els 180 anys de Santa Eulàlia
Fundada en el 1843 al Pla de la Boqueria, Santa Eulàlia ha estat una de les tendes i ateliers més importants de la ciutat. La botiga es va consolidar com un altaveu a les últimes tendències que apareixien al món de la moda.
Per això, s’ha proposat fer una mostra de la seva història per celebrar els anys de treball dedicat a venta i difusió de l’alta costura. Santa Eulàlia va ser qui va organitzar la primera desfilada de moda a Barcelona al 1926, presentant una nova fórmula de presentació de tendències.
Obertura de l’exposició al públic el 16 de novembre, a la Sala 1

Dónde
Palau Robert
Passeig de Gràcia, 107
08008 Barcelona
Teléfono 932921260