Arriba, al Teatre Condal, Golfus de Roma! Un gran musical composat pel mític Stephen Sondheim i, per primera vegada, en català! a partir de divendres 23 de setembre de 2022

Arriba, al Teatre Condal, Golfus de Roma! Un gran musical composat pel mític Stephen Sondheim i, per primera vegada, en català!  

Daniel Anglès:»Voliem portar un musical a l’alçada dels de Broadway. Golfus de Roma és això i molt més.»
Aquest matí, el Teatre Condal ha acollit la presentació de Golfus de Roma, una obra de Burt Shevelove i Larry Gelbart, dirigida per Daniel Anglès, que també és el director artístic del Teatre Condal, i amb música i lletres de Stephen Sondheim. L’espectacle està protagonitzat per Jordi Bosch, Roger Julià, Mercè Martínez, Eloi Gómez, Frank Capdet o Meritxell Duró, entre d’altres.. És una producció de Focus i Festival Internacional de Teatro Clásico de Mérida. A la roda de premsa, ha assistit la companyia i César Martínez de Obregón, director general d’arts i continguts del Grup Focus. 

Martínez, després d’agraïr l’assistència de tots els mitjans i de la companyia, de la qual n’ha elogiat l’increible talent, ha puntualitzat que es tracta d’una producció colossal que els il·lusiona especialment i que compta amb un pressupost d’1 milió cent mil euros. «A més -ha afegit- es tracta d’un musical en català i això és un aspecte molt important.»

Daniel Anglès confessa que aquest projecte ha estat una obsessió des del principi. «Sabem que el Teatre Condal és un espai on funcionen molt bé tant els musicals com les comèdies. Teniem moltes ganes de reinventar-nos, d’atrevir-nos amb un espectacle especial… i., de seguida, va sortir el títol de Golfus de Roma.»
Segons explica el director, l’obra té diverses característiques que el convertien en la millor opció però, el que més en destaca, és el fet que tots els integrants del repartiment són multidisciplinars. «Tothom fa de tot i, a més, aconseguim que la gent s’ho passi d’allò més bé.»– ha explicat.Xavier Mestres, director musical de l’espectacle, ha volgut donar les gràcies tant a en Daniel Anglèscom a la producció del Grup Focus per l’oportunitat se formar part del projecte i de poder participar d’una música inoblidable. «Stephen Sondheim -diu Mestres- és l’autor de musicals de referència i, tot i que ens va deixar fa uns mesos, continua ben viu als escenaris.» 
Mestres ha volgut recalcar la dificultat de dirigir musicalment als artistes. «No és com dirigir una orquestra normal. Aquí cada un entra d’un cantó, alguns ho fan tocant o cantant. Ens hem hagut de coordonar amb micros i senyals. Ells ho fan meravellosament bé. I s’ho passen encara millor.»

Anglès ha explicat que un musical així és un repte enorme i que calia una repartiment a l’alçada. En aquest sentit, considera un privilegi comptar amb un Pseudolus com Jordi Bosch. Un Bosch que es mostra immensament afortunat de poder posar-se a la pell del personatge. «És un regal recollir el testimoni de tots els Pseudolus que s’han arribat a fer, de tots els actors que han donat vida a un paper tan bonic. A més, aquesta companyia és una família increïble!»


Daniel Anglès, ha volgut remarcar que «sempre és un bon moment per la comèdia. La comèdia estableix un diàleg molt interessant entre els actors i el públic. La comèdia, al teatre, arriba a uns nivells de potència mot elevats.» 
L’espectacle farà temporada al Teatre Condal fins el gener del 2023.
Golfus de Roma es representarà a partir de divendres 23 de setembre de 2022 al Teatre Condal.

Sinopsi 
Golfus de Roma és, sens dubte, la comèdia musical més divertida de tots el temps. Basada molt lliurament en les comèdies de Plaute, els seus autors creen el vehicle perfecte perquè totes les escenes més esbojarrades i les situacions més desbaratades es barregin amb grans cançons i números musicals. Guardonada amb sis Premis Tony, incloent-hi el de Millor Musical, aquesta comèdia d’embolics és un dels grans títols del gènere. L’autor de la música d’aquesta farsa esbojarrada és l’aclamat compositor Stephen Sondheim.

Pseudolus, un esclau irreverent, intenta aconseguir la llibertat ajudant a Eros, el fill del seu amo, a guanyar-se l’amor de Phília. Però hi ha un problema… o dos: Phília pertany a M. Lycus que l’ha venuda al general Miles Gloriosus. I ningú està disposat a renunciar a ella.