La DO Terra Alta marida les Jornades de l’Arròs de les Terres de l’Ebre

LA DO TERRA ALTA MARIDA 
LES JORNADES DE L’ARRÒS DE LES TERRES DE L’EBRE 
 
 
Avui arrenca la XXXII edició de les Jornades Gastronòmiques de l’Arròs a La Ràpita. Una festa que coincideix amb la temporada de la sega de l’arròs a la zona, i que se celebra durant els mesos de setembre i octubre a les principals poblacions marineres: Deltebre, La Ràpita, Amposta i L’Ampolla.  
 
A La Ràpita es podrà gaudir, des d’avui i fins al pròxim 2 d’octubre, dels menús que elaboren especialment per a l’ocasió els 11 restaurants de la localitat que hi participen de les jornades, imaridar les seves propostes gastronòmiques amb la garnatxa blanca de la Denominació d’Origen Terra Alta.  
 
Entre els plats s’hi poden trobar arrossos d’estil més mariner com ara arròs a la brasa fumat de sipions de la punxa; arròs seixat amb gamba roja; o arròs mariner amb llagostins, cloïsses, musclos i sípia; però també d’altres més de muntanya com ara un arròs de carpaccio de ceps i tòfona. Tots els menús proposats van acompanyats dels vins de la DO Terra Alta.  
 
La pròxima setmana arrancaran les jornades gastronòmiques de l’Amposta, que s’allargaran des del 23 de setembre fins al 23 d’octubre. I paral·lelament, també L’Ampolla donarà el tret de sortida a les seves que, en aquest cas, seran del 24 de setembre al 9 d’octubre. Pel que fa a Deltebre, les seves jornades gastronòmiques de l’arròs ja estan en marxa i finalitzaran diumenge 25 de setembre.  
 
Aquestes jornades gastronòmiques tenen com a objectiu donar a conèixer la qualitat de la cuina de la zona i posar en valor un dels productes de proximitat més identitari del territori com és l’arròs, convidant a maridar-lo amb els vins de proximitat de la DO Terra Alta, considerada el celler de les Terres de l’Ebre.