AUTÓNOMOS. El Musical (a partir del 30/9) a l’Almeria Teatre.

AUTÓNOMOS. El Musical
Torna la comèdia musical que parodia la soferta vida dels treballadors autònoms
L’èxit de crítica i públic propicia la reestrena del musical nominat a 10 premis BroadwayWorld Spain. A partir del 30/9 a l’Almeria Teatre.

3799dbad-4adb-4fbb-9c7b-fde1e5653eba (1)
 • La temporada passada va exhaurir el 92% de localitats.
 • La crítica destaca la gran comicitat i actualitat de l’obra.
 • AUTÓNOMOS retrata amb grans dosis d’humor i critla situació política i laboral del país.
La comèdia musical de nova creació AUTÓNOMOS. EL MUSICAL es va estrenar el passat 18 de març a l’Almeria Teatre, on va exhaurir pràcticament totes les localitats i va rebre grans crítiques, que destaquen el format innovador i desenfadat, i la comicitat de l’obra que arrenca sonores rialles entre el públic.

En un moment en que és més necessari que mai, l’espectacle critica amb enginy la convulsa situació política espanyola, i el pèssim tracte que el govern espanyol té amb els freelance. Cal recordar que aquest 2017 han apujat un 3% les bases de cotització dels treballadors autònoms a un col·lectiu que suposa un 19% dels treballadors espanyols. «Tenim una de les quotes d’autònoms més alta del món, és vergonyosament cara», afirmen els autors, Àlex Martínez Vidal i Andreu Rami. «Els autònoms tirem endavant l’economia del país amb un esforç econòmic i administratiu titànic. Alhora, Espanya pateix casos de corrupció intolerables i els polítics destrueixen l’estat del benestar amb total impunitat».

L’obra d’Àlex Martínez Vidal i Andreu Rami, amb música de Joan Berenguer, i interpretada per Àlex Martínez Vidal i Adrián Ardila, es representarà els dissabtes d’octubre a l’Almeria Teatre, la casa dels musicals de petit format de Barcelona. A leshilarants escenes i números musicals, se sumen audiovisuals amb ‘cameos’ d’artistes com Biel Durán, Juanra Bonet, Alba Florejachs, Merche Ochoa o els Youtubers i còmics Loulogio, Toni Nievas, Ignasi Taltavull i Tomás Fuentes.

Mira el tràiler!

Han opinat…

 • «Desata las risas del público (…) Una desmelenada crítica del sistema con la que los emprendedores Martínez y Rami se meten al público en el bolsillo»
  Imma Fernández – El Periódico
 • «Enginyosa sàtira musical, refrescant i molt divertida (…) Un conjunt de cançons molt gracioses i musicalment excel·lent compostes pel també pianista (en directe) Joan Berenguer.» – Iván F. Mula – Teatre Barcelona
 • «Àgil, divertida i original» – Neus Monico – Teatre Barcelona
 • «Divertido vodevil musical, que conecta con el público con un humor muy elaborado,fresco y actual, que dispara el aplauso del público en cada intermedio.»
  Esther M. González – EspectáculosBCN
 • «Te harán reír a carcajada pura» – Montserrat B. – Atrápalo
 • El mérito de Autónomos es conseguir arrancar, no solo una sonrisa, sino una sonora carcajada ante la situación del país. Es un espectáculo original, fresco, muy loco, pero sobretodo, muy conectado con la realidad.  Magalí F. – Atrápalo
Perquè un espectacle sobre autònoms?

Espanya és un país d’autònoms. El 19% dels treballadors ho són: 3.167.998 persones, de les quals 530.547 viuen a Catalunya. Segons les últimes dades, el percentatge de treballadors per compte propi catalans és del 16,8%, i supera la mitjana europea, que se situa en el 15% (* Estudi: ‘La situació del Treball Autònom a Catalunya’). Les grans empreses fomenten la creació de falsos autònoms per evitar contractacions: el 32% d’ofertes laborals per a freelances procedeixen de grans corporacions. El perfil d’autònom també ha canviat: ara és un home d’entre 35 i 54 anys amb assalariats al seu càrrec i amb estudis superiors, i el 96,9% de les persones que capitalitzen la prestació d’atur s’han constituït com a autònoms.

NOMINAT A 10 PREMIS BROADWAYWORLD SPAIN (inclòs Millor Guió i Millor Musical de Petit Format)
ENTRADES A PARTIR DE 15€

Fitxa artística i tècnica

Idea i guió Àlex Martínez Vidal, Andreu Rami
Composició musical i música en directe Joan Berenguer
Interpretació Àlex Martínez Vidal, Adrián Ardila

Assesorament còmic Eugenia González La Rosa
Han posat acudits on no hi havia Tomàs Fuentes, Ignasi Taltavull, David Martos
Aparicions estel·lars Biel Duran, Juanra Bonet, Toni Nievas, Loulogio, Merche Ochoa, Joan Boluda, Alba Florejachs, Ignasi Taltavull, entre d’altres.

Coreografia Blanca Tolsà
Vestuari Ivette Fernández, Ari Margenat
Disseny d’il·luminació Miquel Company
Tècnic i animacions audiovisuals Martín Kion
Fotografía y vídeo Alby Bouvier, Maialen Unanue
Disseny gràfic Copymouse Studio
Comunicació barc comunicació (companyia), K de Comunicación (teatre)

Amb la col·laboració de TeatreBarcelona.com

Durada 80 minuts
Gènere Comèdia musical