Barcelona acull la reunió del grup de treball d’Indústries Creatives de la xarxa Eurocities ( 3 i 4 d´abril)

images

Barcelona acull la reunió del grup de treball d’Indústries Creatives de la xarxa Eurocities

Una trentena de representants locals de diverses ciutats europees pertanyents a Eurocities seran a Barcelona els propers 3 i 4 d’abril per participar a la reunió del Grup de Treball d’Indústries Creatives, una trobada organitzada conjuntament per l’Institut de Cultura de Barcelona i Barcelona Activa.

Barcelona és membre i ciutat fundadora d’Eurocities, de la qual formen part les principals ciutats europees de més de 250.000 habitants. Actualment té 130 sòcies de ple dret i 40 ciutats associades de 35 països, i treballa per a 130 milions de ciutadans.

La xarxa Eurocities s’articula entorn de cinc fòrums temàtics: cultura, societat del coneixement, afers socials, medi ambient i mobilitat, i aquests s’organitzen a la vegada en grups de treball específics.

En aquesta ocasió, la reunió del grup de treball d’Indústries Creatives posarà l’accent en la innovació cultural de la ciutat.

Durant aquests dos dies els representants locals debatran sobre els mecanismes per atreure i conservar els talents creatius a les respectives ciutats, i coneixeran algunes de les iniciatives municipals en aquest àmbit, com el programa CreaMedia de Barcelona Activa, que ofereix acompanyament per a la creació i el creixement d’empreses del sector de les indústries creatives; l’edifici del Museu del Disseny i els diferents projectes que acull; les Fàbriques de Creació, i en concret la Fabra i Coats, on hi tindrà lloc una sessió de treball, i el projecte BcnLab, un laboratori creatiu impulsat per l’Ajuntament en col·laboració amb universitat i centres de recerca i obert als ciutadans.