Exposiciones

Barcelona rep el 2014 amb un espectacle inoblidable que reuneix 70.000 persones

1

70.000 persones han quedat bocabadades per la cerimònia de 45 minuts de durada que s’ha celebrat a la zona de la Font Màgica de Montjuïc. L’espectacle ha combinat castells, l’Ésser del Mil·lenni, un emocionant compte enrere i un espectacular piromusical que ha esclatat per celebrar l’arribada del nou any.

Ningú s’ha quedat indiferent després de presenciar l’espectacle de Cap d’any, ideat per la Fura dels Baus. Molts minuts abans de l’hora d’inici, milers de persones ja omplien l’avinguda de la Reina Maria Cristina. Agents cívics han estat els encarregats de bescanviar les ampolles de vidre per gots de plàstic amb l’objectiu d’evitar incidents i també s’han repartit unes 20.000 bosses de raïm facilitades pels comerciants de Mercabarna.

Puntualment a dos quarts de dotze de la nit ha arrencat la celebració amb els Castellers de Sants, que han carregat quatre pilars a l’escenari central. Tot seguit s’ha alçat el campaner i l’Ésser del Mil·lenni, el gegant de ferro que la Fura ja va fer servir pel Cap d’Any del 2000, i que des de llavors ha descansat en el Parc del Mil·lenni de Gavà.

Al seu interior, diverses persones vestides de vermell, han simulat el seu cor, que ha començat a bategar quan s’ha acostat el moment de les campanades que han arribat acompanyades del foc i la música de Parsifal de Wagner soroll de dotze ‘volcans en erupció’ repartits en unes torres a banda i banda de l’avinguda de la Reina Maria Cristina. Un compte enrere projectat en dues pantalles gegants ha ajudat a poder complir amb la tradició.

El colofó de la celebració ha estat un piromusical de cinc minuts de durada, que s’ha combinat amb els salts d’aigua de les fonts i amb missatges de benvinguda de l’any nou en diverses llengües que s’han projectat a les pantalles gegants.