CaixaForum Barcelona dedica la nova temporada musical al gran mestre de la pintura francesa Charles Le Brun (del 15 novembre al 13 de desembre del 2015)

Catalina VIcens, © Tony Jones, National Music  Museum3

 

 

 

 

 

L’Obra Social ”la Caixa” inaugura un nou cicle de concerts amb noms rellevants del panorama musical internacional com el conjunt Le Jardin Secret, el cor de cambra BZM o els instrumentistes Mathilde Vialle, Diego Salamanca i Catalina Vicens

 

 

CaixaForum Barcelona dedica la nova temporada musical al gran mestre de la pintura francesa Charles Le Brun

En el marc de la inauguració de l’exposició sobre Charles Le Brun, l’Obra Social ”la Caixa” prepara un cicle de concerts amb músiques de l’època d’aquest gran mestre de la pintura francesa del segle XVII. Els concerts inclouran obres de compositors tant representatius d’aquella època a Versailles com Lully o Couperin, o altres compositors del mateix període. Així, del 15 de novembre al 13 de desembre, l’Auditori de CaixaForum Barcelona es convertirà en l’espai on escoltar alguns dels intèrprets especialistes de la interpretació de la música del segle XVII, amb tres concerts de clavicèmbal, de llaüt i guitarra barroca o de música de cambra amb viola de gamba.

La temporada musical de CaixaForum Palma per a aquesta tardor reunirà noms rellevants de l’escena internacional com el conjunt Le Jardin Secret, el cor de cambra BZM (fora del context de l’exposició de Le Brun), Mathilde Vialle (viola de gamba), Diego Salamanca (tiorba) i Catalina Vicens (clavicèmbal).

La nova temporada musical de tardor tindrà lloc a CaixaForum Barcelona (Av. Ferrer i Guàrdia, 6-8), del 15 de novembre al 13 de desembre del 2015.

CONCERTS

DIUMENGE 15 DE NOVEMBRE
19.00 h. Cantata BWV 131, Johann Sebastian Bach

Amb instruments barrocs i criteris històrics, el Cor de Cambra BZM i la BZM Ensemble, sota la direcció de Pau Jorquera i amb Daniel Tarrida a l’orgue, interpreten la Cantata BWV 131 de Johann Sebastian Bach – Aus der Tiefen rufe ich, Herr, zu dir -, una de les seves primeres cantates i que, molt probablement, va ser escrita com a acte penitencial després de l’incendi a Mühlhausen el maig de 1707.
Tot i ser una obra de joventut, Bach tenia només 22 anys quan la va composar, mostra una expressivitat i una escriptura polifònica de gran complexitat. De fet, aquesta va ser la primera obra composta en aquesta ciutat, on va ocupar el càrrec d’organista de l’Església de Sant Blai durant nou mesos. El text és del psalm 130, De Profundis clamavi (Des de l’abisme us crido Senyor).

DIUMENGE 22 DE NOVEMBRE
19.00 h. Mathilde Vialle (viola de gamba) i Diego Salamanca (tiorba)

Aquest concert per a viola de gamba compta amb la virtuosa instrumentista Mathilde Vialle, que la seva joventut no li ha impedit guanyar nombrosos premis arreu del món. Per a aquesta ocasió s’acompanya de Diego Salamanca i el seu llaüt barroc, especialitzat en la música escrita durant el segle XVII i la primera meitat del segle XVIII a França i els països germànics.

DIUMENGE 29 DE NOVEMBRE
19.00 h. Le Jardin Secret

El conjunt de Le Jardin Secret presenta un autèntic tresor de música barroca. Amb la soprano Elizabeth Dobbin al capdavant, el conjunt interpreta una àmplia gama de repertori que va del segle XVII al segle XVIII, parant especial atenció al context històric i les possibilitats de la improvisació. Le Jardin Secret (metáfora francesa per cor) és un lloc de bellesa sensual, de misteri i contemplació, de lament, patiment…

DIUMENGE 13 DE DESEMBRE
19.00 h. Catalina Vicens (clavicèmbal)

Als 20 anys, la premiada música xilena, Catalina Vicens, ja havia trepitjat els principals escenaris d’Amèrica incloent el Teatro Colón de Buenos Aires a Argentina, el Kimmel Center de Filadèlfia i el Teatro Municipal do São Paulo. Des d’aleshores és convidada a actuar als escenaris d’arreu del món i a protagonitzar classes magistrals i formar part de jurats a concursos internacionals. En la seva meteòrica trajectòria com a virtuosa del clavicèmbal ha pogut treballar amb els més importants directors del moment: Gottfried von der Goltz, Andrea Marcon, Joseph Silverstein, Otto-Werner Müller o J. Manuel Quintana.

Temporada musical

Del 15 de novembre al 13 de desembre del 2015

CaixaForum Barcelona
Av. Ferrer i Guàrdia, 6-8, Barcelona

Concerts:
Cantata BWV 131, Johann Sebastian Bach: diumenge 15 de novembre, 19.00 h
Mathilde Vialle (viola de gamba) i Diego Salamanca (tiorba): diumenge 22 de novembre, 19.00 h
Le Jardin Secret: diumenge 29 de novembre, 19.00 h
Catalina Vicens (clavicèmbal): diumenge 13 de desembre, 19.00 h

Preu: 12 € (50% de descompte per a clients de ”la Caixa”)