ActividadesActualidad

Casa Vicens llança l’acció #LaCasaPerATothom amb motiu del Dia Mundial de la Síndrome de Down 21 de març

 

Visita a Casa Vicens_1

 

 

 

 

 

 

La primera Casa realitzada per Gaudí inicia el seu programa de RSC amb la Fundació Catalana Síndrome de Down. ·

El 20% de la recaptació de totes les entrades venudes tant en taquilla com en la web de Casa Vicens es destinarà a la millora de la vida de les persones amb discapacitat intel·lectual. Aquest dijous, 21 de març, se celebra el Dia Mundial de la Síndrome de Down. Tot i que cada dia la participació d’aquestes persones en la societat està més normalitzada, encara és necessari donar-los visibilitat per a la seva plena inclusió.

Per aquest motiu, Casa Vicens comença el seu programa de Responsabilitat Social Corporativa amb l’acció #LaCasaPerATothom donant el 20% de la recaptació de les entrades venudes els dies 21, 22, 23 i 24 de març a la Fundació Catalana Síndrome de Down.

Gaudí, conegut per ser un arquitecte genial, va tenir una infantesa complexa a causa dels seus problemes de reumatisme. Una complexitat que va saber convertir en virtut traslladant a la seva arquitectura tot allò que havia après observant la natura, de fet, va arribar a dir “El gran llibre, sempre obert i que hem de fer un esforç per llegir, és el de la Natura”.

Aquesta creativitat i audàcia que Gaudí va saber plasmar a la Casa Vicens quan tot just tenia 30 anys, innovant en estils i en el treball dels materials, es projecta també en l’obra artística dels participants en l’ “Espai d’Art” de la FCSD, projecte al que es destinarà la recaptació obtinguda per la Casa Vicens, amb l’objectiu de promoure el procés creatiu de les persones usuàries d’aquest servei a través d’un acompanyament personalitzat que respecta els interessos i els ritmes de cada participant. Aquesta primera acció de RSC per part d’aquest Patrimoni de la Humanitat reforça un dels valors de la Casa-Museu, la proximitat.

Casa Vicens és una institució viva i implicada no només en l’entorn més proper del barri de Gràcia, sinó propera en tots els sentits, a través de l’acollida al visitant en grups reduïts i explicacions al llarg de tota la casa, sempre sense perdre l’excel·lència del projecte. Des de Casa Vicens creiem plenament en l’enriquiment de la societat a través de la diversitat i de les capacitats múltiples, per aquest motiu, aquesta no serà l’única acció de cooperació entre Casa Vicens i la FCSD ja que, tal com van acordar els Directors Generals d’ambdues institucions, Emili Masferrer i Katy Trias, buscarem noves iniciatives per a seguir col·laborant.

Fundació Catalana Síndrome de Down

La Fundació Catalana Síndrome de Down des de 1984 acompanya de manera sostenible la societat i les persones amb síndrome de Down i amb d’altres situacions de discapacitat intel·lectual perquè satisfacin les seves necessitats i expressin el seu màxim potencial vetllant pel seu benestar, respecte i dignitat en igualtat de condicions i oportunitats.

Sobre Casa Vicens

Casa Vicens és la primera casa realitzada per Antoni Gaudí entre 1883 i 1885. Declarada Patrimoni de la Humanitat UNESCO l’any 2005 és la casa-manifest on un jove Gaudí, de amb prou feines 30 anys, va fixar les bases del que seria la seva arquitectura posterior. Ubicada al barri de Gràcia de Barcelona va obrir les portes al públic el novembre de 2017 després d’anys de restauració i rehabilitació que van permetre a la casa tornar al seu origen.