CLAIRE DUCREUX presenta Refugiada poética al Mercat de les Flors (del 19 al 21 de desembre)

CLAIRE DUCREUX presenta Refugiada poética al Mercat de les Flors
Espectacle de dansa-teatre visual per tots els públics
Poètic, tendre i emotiu
Del 19 al 21 de desembre

© Raquel Romero_MG_4122_petita

Refugiada poètica neix del desig de donar vida a l’escenari als dos últims i aclamats solos de carrer de la Claire Ducreux, Barco de arena (Big Prize MiramirO, 2009) i La sonrisa del náufrago (2012) que, juntament amb De paseo (premi especial de la Fira d’Artistes de carrer d’Humor de Leioa – Umore Azoka, 2004), formen la Trilogia del rodamón.
Un rodamón tria un encreuament de carrers com a refugi provisional, converteix dues tanques en les portes del seu univers, un pont es torna vaixell i una escultura el seu company de viatge. A Refugiada poètica el personatge del rodamón és la metàfora de la vulnerabilitat i serveix a Ducreux en allò que ella mateixa considera el seu «senzill repte artístic i humà: buscar autenticitat i humilitat per compartir simples emocions i veritables moments de màgia teatral».

Claire Ducreux obté el 1992 el diploma del Conservatori Nacional Superior de Música i Dansa de Lió a la secció dansa contemporània i passa uns anys a França com a ballarina en diverses companyies del país veí. El 1999 funda la Companyia Leandre-Claire amb el clown Leandre Ribera i creen plegats l’espectacle de carrer Fragile i el de sala Madame et monsieur, ambdós premiats i en gira per múltiples països durant diversos anys. A més a més de la seva carrera en solitari va participar com a ballarina-clown en l’espectacle de circ Rodó (Premi Nacional de Circ de Catalunya, 2006) i, juntament amb Toni Mira, va crear i interpretar En attendant l’inattendu (premi del públic al millor espectacle de la Fira de Teatre de Manacor, 2010). Actualment segueix representant els seus espectacles arreu del món.

www.mercatflors.cat