CÚBIT (del 17 al 28 de maig) Teatre LLiure Montjuïc

 
cubit_esp2

La companyia d’Alberto DíazAlbert Prat i Sergi Torrecilla porta a escena un text de Josep Maria Miró sobre la construcció i la destrucció de la memòria. Fins a quin punt és veraç un relat oficial? Què es perd per sempre en el camí de fer-lo?

Finalista al Premi BBVA de Teatre 2017.

27/05 a les 19h. Àgora Lliure – UPF
La memòria, un bonic relat interessat, xerrada amb Josep Maria Miró i Jordi Camí Morell.


En totes les obres que escric em formulo preguntes i al mateix temps intento traslladar-les als espectadors. Són de temes que m’inquieten i de les quals no acostumo a tenir respostes. Sovint se’ns remet a la nostra història –personal, familiar o col·lectiva– per intentar explicar i entendre qui som i les nostres circumstàncies actuals. Partint d’aquesta premissa, de quina manera i des de quin lloc construïm la memòria?
O per paradoxal que pugui semblar, la construcció de la memòria és un acte de destrucció? Els protagonistes de la nostra obra –en un espai on es barreja l’àmbit íntim familiar i la dimensió pública d’una Fundació creada pels pares– preparen un llibre. I això m’ha servit de punt de partida per parlar d’una qüestió tan fràgil i dubtosa com la configuració dels relats oficials.
Aquest encontre i la necessitat de plasmació d’un passat posarà en evidència les percepcions d’uns i altres i la necessitat d’arribar a pactes més o menys fidels amb la realitat, i generadors d’una determinada convivència. La paraula, alhora, esdevé, com ja he especulat en anteriors obres, una magnífica i perillosa eina de comunicació, incomunicació i manipulació, generadora de realitats, relacions i veritats a través de mentides o de supòsits.
Des dels seus inicis, he estat a prop com a espectador dels muntatges i l’evolució de La Ruta 40. La seva trajectòria i compromís en l’elecció d’autors, títols i temàtiques m’ha semblat sempre una declaració d’intencions i una mirada teatral precisa i coherent, per la qual cosa és un plaer compartir ara aquest projecte amb ells.
Josep Maria Miró

intèrprets Anna Azcona Paula / Alberto Díaz Oriol / David Menéndez Lluc / Sergi Torrecilla Bernat

espai escènic i vestuari Xesca Salvà / il·luminació August Viladomat / espai sonor Joan Solé

ajudant de direcció Roger Vila

 

construcció d’escenografia Punt de Fuga

producció executiva Maria G. Rovelló

coproducció Mithistòrima Produccions/La Planeta i La Ruta 40
amb el suport del Temporada Alta – Festival de Tardor de Catalunya Girona/Saltla Nau Ivanow i L’Excèntrica

La Planeta rep el suport de l’ICEC, l’Ajuntament de Girona i la Diputació de Girona
 

agraïments Oscar i Vito MachancosesIgnasiAleix i Adrià Guaschfamília ReixachCristina CerviàMatthieu VerhelstRoberto G. AlonsoTNCL’Excèntrica i l’Ajuntament de Cornellà de Llobregat/Factoria SI.

 

espectacle en català
durada 1h. 20′ sense pausa


seguiu #cubit al twitteraquest espectacle forma part del recorregut Guerra i pau