Dansa d’agost i Molt soroll per no res triomfen als Premis Butaca amb quatre guardons cadascú

Dansa d’agost i Molt soroll per no res triomfen als Premis Butaca amb quatre guardons cadascú

  • premisssss
  • Dansa d’agost, obra dirigida per Ferran Utzet, s’endú els premis a les categories de millor muntatge teatral, millor actriu de repartiment (Mònica López), millor escenografia i millor il·luminació
  • Al mateix temps, Molt soroll per no res ha estat premiada al millor musical, millor actor de musical (David Verdaguer), millor vestuari i millor so o espai sonor
  • Carme Portaceli ha estat reconeguda com a millor directora pel muntatge Només són dones, Pol López com a millor actor per Hamlet  i Clara Segura com a millor actriu per Conillet
  • 73 raons per deixar-te s’ha endut els guardons a la millor actriu de musical (Mercè Martínez) i al millor vestuari
  • Altres obres que han recollit premi han estat Dona no reeducable (millor muntatge de petit format), Cosas que se olvidan fácilmente (altres disciplines), Tripula (millor espectacle per a públic familiar) i Vorònia (millor espectacle de dansa)

· Els Premis Butaca de Teatre de Catalunya han tingut lloc al Teatre Apolo de Barcelona. La cerimònia ha celebrat una 22a edició en què Dansa d’agost Molt soroll per no res han compartit protagonisme i s’han imposat com a guanyadors de la nit enduent-se quatre Premis Butaca. Darrera seu, el musical 73 raons per deixar-te ha estat premiat amb dos Premis Butaca.

Dansa d’agost, dirigida per Ferrant Utzet, ha estat guardonada com a millor muntatge teatral. L’obra s’ha endut el premi a millor actriu de repartiment per Mònica LópezSebastià Brossa i Elisenda Pérez han estat reconeguts com a escenògrafs i Guillem Gelabert per la seva tasca en la il·luminació. Per altra banda, Molt soroll per no res ha estat reconegut com a millor musical i David Verdaguer com a millor actor de musical. Per la mateixa peça, el públic també han guardonat Miriam Compte pel millor vestuari Roc Mateu pel millor so o espai sonor.  

Carme Portaceli ha estat guardonada a la millor direcció per Només són donesPol López ha estat reconegut com a millor actor teatral per la seva interpretació a Hamlet Clara Segura com a millor actriu teatral per ConilletEl guardó al millor actor de repartiment se’l ha endut Lluís Villanueva per Caïm i Abel Mercè Martínez ha estat reconeguda com a millor actriu de musical per la seva interpretació a 73 raons per deixar-te, que també ha guanyat el premi a la millor composició musical (Jordi Cornudella).

Dona no reeducable ha estat considerada pels espectadors el millor espectacle de petit format i en la nova categoria d’altres disciplines la proposta guanyadora ha estat Cosas que se olvidan fácilmenteTripula de Farrés brothers i Cia. ha estat l’obra reconeguda com a millor espectacle per a públic familiar Vorònia de la Cia. La Veronal s’ha endut el premi al millor espectacle de dansa. En la categoria de millor caracterització el reconeixement se’l ha endut L’Avar (Àngels Palomar-Marqués)  i  Vilafranca, un dinar de festa major ha estat reconegut amb el millor text (Jordi Casanovas).

Manolo Trullàs, taquiller de La Seca Espai Brossa, ha estat reconegut amb la butaca honorífica Anna Lizaran.

GUANYADORS DELS XXII PREMIS BUTACA DE TEATRE DE CATALUNYA

MUNTATGE TEATRAL

Dansa d’agost (La Perla 29)

PETIT FORMAT

Dona no reeducable (Teatre Lliure)

DIRECCIÓ TEATRAL

Carme Portaceli (Només són dones)

ALTRES DISCIPLINES

Cosas que se olvidan fácilmente (Xavier Bobés / Fesitval TNT)

ESPECTACLE PER A PÚBLIC FAMILIAR

Tripula (Farrés brothers i Cia.)

ESPECTACLE DE DANSA

Vorònia (Cia. La Veronal)

ACTOR TEATRAL

Pol López (Hamlet)

ACTRIU TEATRAL

Clara Segura (Conillet)

ACTOR DE REPARTIMENT

Lluís Villanueva (Caïm i Abel)

ACTRIU DE REPARTIMENT

Mònica López (Dansa d’agost)

MUSICAL

Molt soroll per no res (TNC)

ACTOR DE MUSICAL

David Verdaguer (Molt soroll per no res)

ACTRIU DE MUSICAL

Mercè Martínez (73 raons per deixar-te)

ESCENOGRAFIA

Dansa d’agost (Sebastià Brossa i Elisenda Pérez)

IL·LUMINACIÓ

Dansa d’agost (Guillem Gelabert)

VESTUARI

Molt soroll per no res (Miriam Compte)

CARACTERITZACIÓ

L’Avar (Àngels Palomar-Marqués)

SO o ESPAI SONOR

Molt soroll per no res (Roc Mateu)

TEXT

Vilafranca, un dinar de festa major (Jordi Casanovas)

COMPOSICIÓ MUSICAL

73 raons per deixar-te (Jordi Cornudella)

BUTACA HONORÍFICA ANNA LIZARAN

Manolo Trullàs