El BLANC 2019 reuneix el talent creatiu i en disseny del nostre país en la seva major edició al Museu del Disseny de Barcelona del 3 al 5 d’octubre

 

El BLANC 2019 reuneix el talent creatiu i en disseny del nostre país en la seva major edició al Museu del Disseny de Barcelona

  • Barcelona es prepara, del 3 al 5 d’octubre, per l’edició núm. 11 del festival, amb un espai de 3.000 m2 al Museu del Disseny
  • El festival comptarà amb més de 30 conferències de professionals locals i de tota Europa, i nombroses masterclasses, tallers i workshops impartits pels millors exponents de la cultura del disseny i la creativitat
  • Jordi Pericot, referent del disseny i que forma part activa de la història de l’art de Catalunya, liderarà la figura del Mestre del Blanc 2019

Barcelona, 10 de setembre de 2019 .-  El Festival Blanc, la festa major del disseny gràfic i la creativitat de Barcelona, celebrarà del 3 al 5 d’octubre la seva 11ª edició. En aquesta ocasió, el festival creix i es trasllada al Museu del Disseny de Barcelona amb un espai de més de 3.000 m2 dedicats exclusivament al disseny.

Tres dies d’immersió creativa i disseny de la mà de professionals locals i internacionals, talent emergent, varietés i creativitat. L’essència del Blanc són les conferències i masterclasses de contingut creatiu, que sovint es veuen interrompudes per les sorpreses que sorgeixen a l’escenari: pluja de coixins per promoure una guerra entre el públic, sortejos bojos en què el públic pot guanyar premis inesperats o un concurs al pur estil televisiu.

L’edició d’aquest any presenta una novetat: l’espai Brut, on el visitant podrà veure a dissenyadors treballant en directe i creant una mostra viva de processos creatius.

Com cada any trepitja els escenaris del Blanc la figura del Mestre, que en aquesta edició encapçala Jordi Pericot (Masnou, 1931), referent del disseny i de la història de l’art a Catalunya, artista plàstic, teòric i pedagog del disseny i semiòleg.

PROGRAMA BLANC Nº11

Entre els artistes que formaran part del Blanc destaquen referents com Annie Atkins, especialista en disseny gràfic per a produccions cinematogràfiques com l’univers creatiu de Wes Anderson a pel·lícules com Gran Hotel Budapest; el reconegut dissenyador Neville Brody, especialitzat en disseny digital, tipografia i identitat i fundador de l’agència creativa Brody Associates; Oscar Mariné, dissenyador, il·lustrador i artista amb obra reconeguda internacionalment amb treballs per a Pedro Almodóvar, Julio Medem, Alex de la Iglesia i músics com Bruce Springsteen; Ian Anderson, fundador de The Designers Republic, un dels estudis de disseny més exitosos del Regne Unit; i SNASK, agència creativa sueca que es troba al “top 50 desired workplaces for creatives”, entre molts altres artistes, dissenyadors i estudis de disseny.

Blanc ofereix un programa de masterclasses pels assistents que vulguin profunditzar en la disciplina de la mà de referents i professionals del sector.

S’impartiran cinc tallers en què els participants podran aprendre més sobre el negoci del disseny i estimular la seva creativitat. Tallers de risografia, un sistema d’impressió digital d’alta velocitat nascut el 1986, com una eina de creació; tallers de creació de patterns gastronòmics per a ser fotografiats; un taller de Com fer que els teus diners et paguin la vida que vols tenir; i un taller sobre com dissenyar un pla de gestió pels diners.

ACTIVITATS PARAL·LELES  

La programació del Blanc no es limita únicament al festival. Aquest any, torna el Mercat d’Autor, amb propostes d’artistes i dissenyadors que ofereixen productes i serveis als assistents.

També es podrà visitar l’exposicio “Mira a Mir”, comissariada per l’equip del festival. Una mostra, visible durant els tres dies de Blanc, en què es podrà repassar el treball de més de 40 anys del dissenyador Josep Maria Mir, Director Creatiu Executiu de l’estudi Summa. Una retrospectiva d’una obra atemporal, aliena a les influències artístiques dels temps.

Els assistents també podran visitar totes les exposicions dins del programa expositiu del Museu del Disseny.

Descarregar dossier de premsa 
Fotografies per premsa
Pot consultar el programa complet del Blanc 2019 al següent enllaç

QUÈ:  Festival BLANC 2019
QUAN: del 3 al 5 d’octubre de 2019
ON: Museu del Disseny de Barcelona (Plaça de les Glòries Catalanes, 37; 08018, Barcelona)
QUANT:  consultar   aquí  preus.