ActividadesActualidadFin de semanaMúsica

El festival Pont a les Arts Sonores torna a Martorell amb un cartell internacional i eclèctic Del 5 al 20 de juliol

Cartell PAS 2019.PNG

Enguany, el PAS convida artistes de gran projecció i se celebra en un entorn únic i de gran valor patrimonial: el del Pont del Diable.  

El Festival, que arriba a la seva sisena edició, tindrà lloc els tres primers caps de setmana de juliol. Podeu consultar aquí la programació al complet .

Del 5 al 20 de juliol tindrà lloc el PAS 2019, el Pont a les Arts Sonores de Martorell, que arriba a la seva sisena edició. Enguany, artistes com Maruja Limón, Luísa Sobral o Grupo Compay Segundo formaran part del cartell d’aquest festival, que també es veurà complementat per un seguit d’ofertes culturals i gastronòmiques.

Ricard Pardo, el seu director, destaca “la gran oportunitat que representa el PAS per al públic, ja que ofereix concerts en directe gratuïts, en un entorn immillorable i en una escenografia espectacular”. A més, Pardo assegura que el Festival ofereix un cartell de qualitat, i permet “trobar-se amb artistes amb un talent enorme”.

Tots els concerts seran a l’aire lliure i gratuïts, i s’ubicaran en el privilegiat i impressionant entorn del Pont del Diable, un monument d’origen romà declarat Bé Cultural d’Interès Nacional per la Generalitat de Catalunya. Tindran lloc els tres primers caps de setmana de mes: els dies 5 i 6, 12 i 13 i 19 i 20 de juliol. El PAS ofereix l’oportunitat de gaudir de la millor selecció musical, i el públic podrà descobrir bandes d’un alt nivell i amb una gran projecció.

També cal destacar el fet que, en aquesta entrega, el PAS dedicarà especial atenció a Cuba. És el cas del Grupo Compay Segundo que, segons explica Ricard Pardo: “Va ser complicat tancar la seva actuació perquè estan de gira europea, tot i que al final ho hem aconseguit”. A més, el Festival ha treballat conjuntament amb diferents departaments municipals per tal d’organitzar, com a activitat paral·lela, una exposició de fotografia dedicada a músics cubans.

Una programació eclèctica i de qualitat

El divendres 5 de juliol el PAS donarà el tret de sortida amb l’actuació de l’Orquestra del Reial Cercle Artístic de Barcelona. I l’endemà, el dia 6, serà el torn de Maruja Limón, un dels plats forts del Festival. El 12 de juliol actuarà Luísa Sobral i, el 13 de juliol, Mónica Green. El 19 de juliol ho faran els cubans Grupo Compay Segundo i, finalment, per tancar aquesta sisena entrega del festival, el dia 20, Flore M.  En aquesta edició el PAS consolida l’espai del Festival dirigit als més petits: el Petit PAS, un espai que  busca apropar els artistes i la música als més menuts de la casa. El Petit PAS ens portarà Xiula, el dissabte 13 de juliol. I el dia 20 de juliol, l’actuació de Xics’n’Roll Band. Tots dos concerts seran a les 20 h.

A més, s’han preparat dues exposicions al voltant de la música i l’art. Al CIPH La Caserna es podrà gaudir de l’exposició “Cuba va!”, de Juan Miguel Morales, i a l’Espai d’Art i Creació Contemporanis Jaume Muxart s’hi podrà visitar l’exposició “XAUS, censura del desig. Banda sonora d’un procés de creació”, de  Pep Anton Xaus.