EL MÉS PETIT DE TOTS DE L’11 AL 26 DE NOVEMBRE 11 CIUTATS. 14 TEATRES

3c5e2578-ff32-411d-ac50-db4ffe235de0
El Més Petit de Tots, el festival internacional d’arts escèniques dedicat a nens entre els 0 i 5 anys, aposta per oferir al públic «una nova mirada»
El festival ha programat una vintena d’activats (espectacles i tallers) a 11 ciutats del territori. Enguany hi ha una forta presència d’espectacles internacionals, amb la presència de països com Brasil, Dinamarca, Holanda, França o Portugal

El festival s’inaugura amb una gran festa al carrer amb espectacles de les companyies Anna Roca, Efímer i l’artista berlinès JOHNman

Els dies 17, 18 i 19 de novembre el festival programa una trobada internacional dirigida a professionals a L’Estruch de Sabadell per generar una espai de relació, intercanvi inetworking.

Entre el 11 i el 26 de novembre tindrà lloc la 13a edició d’El Més Petit de Tots, el festival d’arts escèniques dedicat a nens entre els 0 i 5 anys. Un any més, el festival s’estén per tot el territori i se celebrarà a 11 ciutats i 14 teatres mostrant els millors espectacles internacionals i contemporanis destinats a aquesta franja d’edat. La directora del Festival, Eulàlia Ribera, reivindica que «el festival és un espai per acompanyar els nens a desenvolupar l’esperit crític i el sentit comú. És un àmbit de llibertat de pensament. I això ens porta a aquesta nova mirada que busquem, aquesta altra manera de viure«.

El Més Petit de Tots és un festival de referència, singular i únic, que programa peces que difícilment es poden veure a cartelleres teatrals convencionals, on els espectacles per als més petits de la casa no sempre hi tenen cabuda. Aposta per espectacles de gran qualitat creats i pensats per als més petits, però que emocionen a tots els públics, amb una durada i una concepció de l’espai diferents, aforaments reduïts i on tot es viu molt intensament. Durant el festival els nens podran gaudir dels diferents llenguatges de les arts escèniques com la música, el teatre, la dansa, l’audiovisual, el circ I, sobretot, el joc.

Igual que el públic a qui va dirigit, el festival és molt exigent a l’hora de triar els espectacles que s’hi presenten i selecciona el millor que es produeix a nivell internacional i al nostre país. També dóna suport a creadors, de manera que aquest any destaquen les creacions de la companyiaAnna Roca, d’Efímer i de Montse Roig.

14 espectacles de gran qualitat que aposten per nous llenguatges i guanya pes internacional

El festival compta un any més amb la complicitat d’artistes d’arreu del món que aposten, sobretot, per l’exploració de nous llenguatges i disciplines. El Festival s’inaugurarà amb una gran festa al carrer a Sabadell (11 de novembre). Eulàlia Ribera assegura que «la voluntat de traslladar la festa inaugural al carrer és una qüestió de tossuderia, volem apropar les arts escèniques a nous públics«. La festa comptarà amb espectacles de les companyies Anna Roca, Efímer i l’artista JOHNman.

Aquest any destaca la forta presència de companyies i espectacles internacionals: A gruta da garganta (El camí de la gola) de la Cia. La Casa Incierta (Brasil); Besat af aebler (Bojos per les pomes), dirigit per Cathrine Sombsthay (Teater Nordkraft, Dinamarca); HiHaHuttenBouwers (Constructors de Cabanes) de la companyia De Stilte (Holanda); les produccions franceses Le Petit Bain (Un petit bany) de Johanny Bert  (Théâtre de Romette) i Opus 1-Blancs de la Compagnie d’à Côté; i els Concertos para bebés. Das Suites Barrocas às Mazurkas de Naragónia (Concert per a nadons. De les Suites Barroques a les masurques de Naragonia) de Paulo Lameiro i la Cia. Musicalmente (Portugal) que actuaran de nou al festival, degut a la bona acollida que ha tingut sempre la seva presència en edicions anteriors. I finalment l’espectacle L’homme qui trace l’arc en ciel(L’home que dibuixa l’arc de Sant Martí) dirigit per la Cia. Forest Beats (França) i l’artista Yutaka Takei (Japó), un espectacle de gest senzill i acurat creat en residència a L’Estruch de Sabadell i que és el punt de sortida d’un llarg projecte que emprèn Yutaka Takei inspirat en el surrealisme de René Magritte i en el fotògraf japonès Shoji Ueda.

A nivell nacional es podran veure les produccions Akari de la Cia. Da.Te Danza (Andalusia);  Blink Flash Duncan, un espectacle dirigit per Montse Roig i coproduït entre el Mercat de les Flors i l’Associació Blink Link Flash (Catalunya); Malebable, un viatge a través de les sensacions creat per Helena Lizari; i El secret de la Nanna, de la Companyia Anna Roca I finalment tres propostes creades per la companyia catalana Imaginart: l’experiència interactiva Little Night, la instal·lació Nius, i l’espectacle participatiu Planeta Ka, pensat per a nens d’entre 0 i 3 anys.

Sabadell, punt de la trobada internacional de professionals

Per segon any, el festival programa una trobada dirigida als professionals oberta a artistes, productors i programadors que assisteixin al festival i que té per objectiu generar una espai de relació, intercanvi i networking entre professionals del sector. Aquesta trobada congregarà a Sabadell una representació dels programadors d’Europa més importants i especialitzats en aquestes franges d’edat.

Montserrat Chacon, regidora de Cultura de l’Ajuntament de Sabadell, ha afirmat que “és un orgull per a Sabadell que el projecte El Festival Més Petit de Tots hagi arribat a l’actual  estat de consolidació i maduresa”. I ha afegit que “es tracta d’un referent  tant nacional com estatal i internacional de tot el que es mou en relació amb les arts en viu per als més menuts. Una aposta important de la política cultural de la ciutat, que es reforça enguany amb l’acollida a L’Estruch de la Trobada Professional i amb les activitats formatives a les biblioteques“.

Aquestra trobada internacional es reforça després de la bona acollida que va tenir l’any passat i dels projectes i iniciatives que van sorgir dels dies de treball. El Festival s’ha convertit en un punt de trobada de referència a Europa. Comptarà amb la presència, entre d’altres de Laurent Dupont (director del Festival PREMIERES RENCONTRES), de Katariina Metsalampi (presidenta de Small Size Network, xarxa internacional de festival de petita infància) i una representació de l’Small Size Board of Directors.

En el marc de la trobada s’ha programat:

Conferència de Carles Laredo i Laurent Dupont: L’art com a element d’inclusió social (17 de novembre)

Presentació del projecte LaSala entre tots, de participació de pares i educadors en la programació d’un teatre) 18 de novembre

Presentació del projecte BabyLab, el Laboratori de Recerca en la Infància de la Universitat Pompeu Fabra. A càrrec de Núria Sebastián (18 de novembre)

Treball en xarxa

Els espais i les ciutats que participen enguany al festival són LaSala i L’Estruch de Sabadell, Teatre de l’Aurora d’Igualada, Mercat de les Flors de Barcelona, Teatre de l’Escorxador de Lleida, Teatre Principal d’Olot, Teatre Municipal de Benicàssim, Teatre Auditori i Teatre Mira-sol de Sant Cugat,Teatre Clavé de Tordera, Teatre Auditori de Granollers, l’Atrium de Viladecans i el Teatre el Magatzem de Tarragona. Com a novetat el festival incorpora aquest any el SAT! Sant Andreu Teatre.

El Festival compta també amb la complicitat dels teatres i biblioteques municipals que acullen tallers i conferències.

Imatge Jordi Gual
EL MÉS PETIT DE TOT
DE L’11 AL 26 DE NOVEMBRE

15 ESPECTACLES
11 CIUTATS
14 TEATRES
1 INAUGURACIÓ AL CARRER

Pots consultar aquí tota la programació:
www.elmespetitdetots.cat