El rey (Teatre Lluire de Montjuïc) del 4 al 20 de març

elrey_esp

El rey

creació i direcció ALBERTO SAN JUAN cia. TEATRO DEL BARRIO

Montjuïc

 

Espai Lliure – del 4 al 20 de març

Teatro del Barrio torna a picar fort després del seu Ruz-Bárcenas. Ara és el torn de la monarquia espanyola en la figura del rei Joan Carles I. N’oficien l’esventrament Luis Bermejo, Alberto San Juan i Willy Toledo.

Quin paper ha jugat la monarquia a Espanya en els últims quaranta anys? Per acomplir quines finalitats? Quins són els objectius de la monarquia espanyola de cara a les pròximes dècades?
El rey és una ficció amb un personatge central que s’anomena Joan Carles I. Un home que, a l’epíleg de la seva vida, cau del cim al soterrani. Si més no, simbòlicament. Un home que, segons sembla, ja no serveix. Tot i que va fer molt de servei. Però, en què? A qui?
Altres personatges d’aquest relat completament lliure són Joan de Borbó, Francisco Franco, Chicho Sánchez Ferlosio, Henry Kissinger, Adolfo Suárez o Felipe González. Un món d’homes en lluita per construir el món tal com el conceben.
El president de l’Asociación para la Recuperación de la Memoria Histórica, Emilio Silva, afirma que “a Espanya, la construcció de la ignorància del nostre propi passat és política d’Estat.” El rey, cinquena producció del Teatro del Barrio, és una ficció contra la ignorància. Amb la convicció que només qui la coneix pot canviar la pròpia realitat.
Alberto San Juan

intèrprets Luis Bermejo / Alberto San Juan / Guillermo Toledo

escenografia Teatro del Barrio amb la col·laboració de Beatriz San Juan / il·luminació Andrés Lima i Raúl Baena / assessora històrica Noelia Adánez (Contratiempo)

ajudants de direcció i de producció Pablo Esguevillas i Marta Ribeiro / producció executiva Paloma Domínguez Liñán

producció Teatro del Barrio

espectacle en castellà
durada 1h. 30′ sense pausa

13/03 col·loqui amb la companyia després de la funció

——————————————————————————–

seguiu #elrey al twitter