«Històries de vida, amor i mort» per reflexionar sobre el cicle vital : El CCCB projecta fins al dia 4 de gener tres documentals sobre aquestes respectives temàtiques

histories_vida

El naixement, la mort i tot el que hi ha entre mig són els grans temes que, fins al dia 4 de gener, tracta el CCCB en un cicle de tres documentals sota el títol Històries de vida, amor i mort. Unes obres que tenen en comú la reflexió dels seus autors per les circumstàncies de l’existència, per aquelles situacions que acaben marcant el nostre futur i, en definitiva, per tot el que pot donar sentit a la vida i a la mort.

El primer documental, que ja es va projectar en primícia el passat 20 de desembre i que es pot tornar a veure el dia 28, porta per títol Welcome to the World. Born poor, die poor (Benvingut al món. Néixer pobre, morir pobre) i ha estat dirigit per Brian Hill. El film fa un retrat de diversos països del món, narrant com la pobresa afecta al naixement i a la resta de la vida i recordant-nos que el lloc i les condicions d’aquest naixement acaben determinant de manera irremeiable el nostre futur.

La segona pel·lícula, Constantin y Elena, capta d’una forma honesta i emocionant la història d’amor sense edat d’un matrimoni que porta més de mig segle junt, vivint en un poble del nord-oest de Romania. Un documental dirigit pel jove Andrei Dascalescu que es pot tornar a veure al CCCB el dia 3 de gener.

Per últim, Saving 10.000: Winning a War on Suicide in Japan (Salvant 10.000: Guanyar una guerra contra el suïcidi a Japó) qüestiona l’alta taxa de suïcidis al país nipó, el qual té un índex de morts voluntàries de 80 persones per dia. Al film, Rene Duignan intenta conèixer les causes i veure si hi ha solucions viables mitjançant entrevistes a més de 40 persones. Es projecta els dies 27 de desembre i 4 de gener.