Ivan Massagué i Marta Bayarri protagonitzen una comèdia sobre l’amor A partir del 4 de gene

A partir del 4 de gener, dos actors i dos músics pujaran a l’escenari per interpretar ‘una obra de teatre amb cançons’ a La VillarroelDavid Selvas dirigeix aquesta obra de David Greig, un himne a les segones oportunitats, produïda per La Brutal Minoria Absoluta.

David Selvas dirigeix aquesta comèdia romàntica de David Greig. «Una comèdia fresca i gamberra» en paraules de la directora artística de La Villarroel, Tania Brenlle que «recorda a pel·lícules com Cuatro bodas i un funeralTrainspotting i Love Actually, i et fa pensar una mica en la teva pròpia vida». Tania Brenlle també ha mostrat el seu entusiasme per aquesta nova col·laboració amb La Brutal i Minoria Absoluta, i, en especial, per la tornada de David Selvas aquesta sala, «on no hi ha dirigit res des del 2010, quan va pujar a escena La gavina».

Ivan Massagué i Marta Bayarri interpretaran a en Bob i l’Helena, dues persones que després de conèixer-se una nit a un bar es trobaran plantejant-se la vida, què volen i què tenen, on han arribat i la possibilitat de canviar-ho tot. Un espectacle ple d’ironia, reflexions vitals i cançons. Marta Bayarri s’ha rendit en elogis cap a l’espectacle, el qual considera «una comèdia humana que t’obre en canal i ho deixa sortir tot». Ivan Massagué ha volgut remarcar la importància del procés creatiu i les bones sensacions que li ha aportat «han estat dos mesos molt intensos, de molta feina, tenim moltes ganes de començar, Aquella Nit és una obra que et permet jugar moltíssim». 

L’Aurora Bauzà i en Pere Jou (TelemannRec.) són els músics que interpretaran en directe la banda sonora de l’espectacle i acompanyaran els protagonistes en la seva història. Els dos han encarat el projecte amb un gran interès, com ha declarat Aurora Bauzà: «hem allargat tota la música a les escenes que no hi ha cançó, gairebé una banda sonora que acompanya als personatges en tot el viatge, posem la nota i el caràcter que fa més detallista l’obra». Per la seva part, Pere Jou ha considerat que la peça és gairebé «Tarantiniana, és molt mil·limetrada i fluida a nivell tècnic, de text i d’interpretació».

Midsummer
David Greig és dramaturg i director artístic del Lyceum d’Edimburg des del 2015. Algunes de les seves obres més conegudes són The Events, The Strange Undoing of Prudencia Hart, Dunsinane Europe. El 2008 va presentar Midsummer (Aquella nit), amb cançons originals de Gordon McIntyre. Aquestes obres han estat  representades en molts dels teatres principals de Gran Bretanya i de tot el món. Tal com ha explicat el director del muntatge David SelvasAquella nit és una obra complexa d’explicar, «una partitura desconstruïda i romàntica de dos antiherois, fa trencaments constants en la dramatúrgia». El director també ha volgut recordar que segons Greig, les tres setmanes d’assaig van ser les millors de la seva vida. 

Aquella nit (una obra de teatre amb cançons), una producció de La Brutal i Minoria Absoluta, inicia funcions demà 4 de gener a La Villarroel. La seva estrena oficial serà el dijous 9 de gener a les 20.30 h.
La crítica internacional va dir:»Tan desenfrenadament divertida com commovedorament romàntica.» Mark FisherVariety«Una història gloriosa de com aprofitar la vida al màxim.» Kate WyverThe Guardian«Un agitat himne a l’endemà d’una nit que mai hauria d’haver existit.» Caroline McGinnTime Out «Una bella i vertiginosa carta d’amor a les segones oportunitats.» Lyn GardnerThe Independent