Josep Maria Pou es torna a posar a la pell de Sócrates al Teatre Romea 7 úniques setmanes: del 10 de març al 23 d’abril

 

Josep Maria Pou es torna a posar a la pell de Sócrates al Teatre Romea

7 úniques setmanes: del 10 de març al 23 d’abril

 

3c12b8a1-f06e-4a20-ad4e-5a11e881874a

El passat diumenge 29 de gener l’Acadèmia del Cinema Català va atorgar el Premi Gaudí d’Honor-Miquel Porter a Josep Maria Pou, director artístic del Teatre Goya, per la seva trajectòria professional en l’àmbit cinematogràfic, composta per més de cinquanta pel·lícules. Pou va rebre la distinció en el marc de la cerimònia d’entrega dels IX Premis Gaudí, que va tenir lloc a l’Auditori del Centre de Convencions Internacional de Barcelona (CCIB). Els Premis Gaudí són una iniciativa del Col·legi de Directors de Cinema de Catalunya i provenen dels Premis Barcelona, que van néixer l’any 2002. Aquest guardó se suma a la llarga llista de premis que l’actor, director i gestor teatral ha recollit durant la seva trajectòria professional, de més de cinquanta anys, entre els quals cal destacar el Premi Nacional de Teatre i el Premio Nacional de Teatro.
 
 

Torna l’èxit imprescindible Sócrates. Juicio y muerte de un ciudadano

 
A partir del 10 de març i durant set úniques setmanes, Josep Maria Pou torna a posar-se a la pell d’un dels pensadors més importants de la història de la filosofia universal a Sócrates. Juicio y muerte de un ciudadano. El muntatge de nova creació de Mario Gas i Alberto Iglesias es representarà per última vegada al Teatre Romea i per un període improrrogable, després d’una reeixida gira de dos anys per l’Estat espanyol en què ha acumulat més de 60.000 espectadors i ha exhaurit localitats arreu del territori.

Sócrates. Juicio y muerte de un ciudadano és una dramatúrgia de nou format que recrea el judici que deriva en la mort d’un dels pensadors més importants de la història de la filosofia universal. Després de denunciar la corrupció del govern d’Atenes, Sòcrates va ser condemnat per menysprear els déus i corrompre la moral de la joventut, allunyant-la dels principis de la democràcia. Declarat culpable per judici popular, va ser condemnat a morir per ingesta de cicuta. 

La crítica ha dit:

“Sócrates es José María Pou, que acerca su llama a las palabras del filósofo, y le da vida, cuerpo y mirada. Un Sócrates sensacional. Para mi gusto, una de las grandes interpretaciones de la carrera de Pou, y hay mucho donde escoger.”
 Marcos Ordóñez, El País

Sócrates. Juicio y muerte de un ciudadano ofereix una posada en escena d’un gran dinamisme en una interpretació de conjunt excel·lent.”
Joan-Anton Benach, La Vanguardia

“Un espectacle molt auster i sobri en què la Paraula adquireix tot el pes. (…) El de Sócrates s’afegeix dins la trajectòria de Josep Maria Pou a una llarga llista de grans personatges, sovint amb una força i una complexitat molt potents.”
 Antoni Ribas Tur, Ara.

“Un guión complejo, intenso y penetrante sobre un juicio (…) Y es que este montaje es, esencialmente, una introspección del ser, una posibilidad de conocer a ese filósofo que sólo sabe que no sabe nada, y de conocernos a nosotros mismos.”
 Elena Recio, El Periódico de Extremadura