La Calòrica recupera al teatre de l’Espai Texas ‘Fairfly’, a partir del 9 de febrer i amb moltes funcions pràcticament exhauridesUna multipremiada comèdia corrosiva de Joan Yago que qüestiona la cultura de l’emprenedoria empresarial i reflexiona sobre el discurs neoliberal i l’obsessió de triomfar i guanyar diners


Esther López s’incorpora al repartiment al costat d’Aitor Galisteo-Rocher, Xavi Franès i Vanessa Segura

Després dels darrers èxits que han obtingut amb Els ocellsDe què parlem mentre no parlem de tota aquesta merda i Le congrés ne marche pasLa Calòrica, una de les companyies més reconegudes de l’escena actual, recupera a partir del 8 de febrer al teatre de l’Espai Texas un dels seus primers grans èxits: Fairfly,  una comèdia sobre la bombolla de les startups i la cultura emprenedora.

Fairfly, escrita per Joan Yago i amb direcció de Israel Solà, parla dels problemes que pot comportar la cultura de l’emprenedoria promoguda per governs i mercats com una manera de lluitar contra l’atur. La història està protagonitzada per quatre amics interpretats que intenten organitzar-se després que l’empresa on treballaven els comuniqués l’obertura d’un ERO.Tot i que al principi es plantegen defensar els seus llocs de treball, aviat pensen que és el moment de recuperar aquella idea de negoci que van tenir fa uns anys, emprendre i ser els seus propis caps.

El premiat muntatge compta amb un repartiment format per Aitor Galisteo-RocherVanessa Segura,Xavi Francès. i incorpora com a novetat a l’Esther López

La companyia ja ha venut més de 5000 entrades per a les funcions a l’Espai Texas i està a punt d’exhaurir les primeres setmanes d’exhibició. 
PREMIS DE ‘FAIRFLY’

🏆 Premi Butaca 2017 com a Millor Text i Millor Espectacle de Petit Format
🏆 Premi Max 2018 com a Millor Espectacle Revelació i Millor Autoria Revelació
🏆 Premi de la Crítica 2018 com a Millor Espectacle de Petit Format

L’èxit indiscutible de La Calòrica

En Xavi Francés, l’Aitor Galisteo-Rocher, l’Esther López, en Marc Rius, l’Israel Solà, la Júlia Truyol i en Joan Yago són La Calòrica, una companyia nascuda l’any 2010 amb ganes de fer un teatre «ambiciós, compromès, que abordi amb humor les problemàtiques més serioses».Des d’aleshores, La Calòrica ha estrenat espectacles com: Feísima enfermedad y muy triste muerte de la reina Isabel I (2010 / 2020), L’Editto Bulgaro (2012), La Nau dels Bojos (2013), Bluf (2014), Sobre el fenomen de les feines de merda (2015), El Profeta (2016), Fairfly (2017), Els Ocells (2018), De què parlem mentre no parlem de tota aquesta merda (2021) o Le congrés ne marche pas (2023) a més de diverses peces curtes i col•laboracions especials. 

Avançament de programació a l’Espai Texas
 
La cartellera teatral de l’Espai Texas dels pròxims mesos recupera èxits. Més enllà de l’espectacle de La Calòrica, aquesta nova sala comptarà amb una breu temporada de Nua: radiografia d’un trastorn, el monòleg d’Ann PerellóMarta Aran i Andrea Ros sobre els TCA i la pressió, i de Boja, la creació de Mariona Esplugues que trenca tabús sobre la salut mental entre els joves. També s’hi podrà veure l’èxit Cadires, l’homenatge al teatre de Mont Plans i Oriol Genís; i Família (im)possible de Carol López,sobre prejudicis de gènere i nous models familiars; o l’estrena de la nova comèdia de Ramon MadaulaEl tigre, amb Mercè Martínez i David Olivares.

El projecte compta amb el suport de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona i el Ministeri de Cultura. L’espai té el recolzament d’Òmnium Cultural, que ha sigut facilitador del projecte des de la seva posada en marxa, i la col·laboració de la cooperativa Abacus i l’empresa de telecomunicacions Parlem. 
 
WEB ESPAI TEXAS