La Rateta Presumida es declara en vaga en un espectacle musical per a tota la família 9,16, 23 i 30 d’octubre i 6, 13, 20 i 27 de novembre de 2016

La Rateta Presumida es declara en vaga en un espectacle musical per a tota la família

 ai rateta

·

 

 

 

 

Ai Rateta, Rateta, el nou espectacle familiar de El Replà Produccions, adapta el conte clàssic de la Rateta Presumida al context contemporani. 

· L’espectacle musical s’estrena aquest diumenge al Teatre Poliorama de Barcelona (9 d’octubre, 12.30h) dins de la programació de teatre infantil i familiar Viu el Teatre.

· El Replà Produccions també són els creadors del musical Les princeses també es tiren pets que es va estrenar amb gran èxit l’any 2014.

 

 La Rateta Presumida s’ha declarat en vaga. Avorrida de que sempre expliquin el seu conte de la mateixa manera, demana als narradors que facin canvis en la història. Ella s’alça contra la violència de gènere i reivindica que cap dels seus pretendents se la pugui menjar. Per això, convoca un càsting que li servirà per escollir el millor pretendent. El Ratolí Martí, el Gat Bernat, el Ruc Lluc, el Gall Xandall i d’altres personatges s’esforçaran per sorprendre-la.

Aquest és el punt de partida de l’espectacle musical Ai Rateta, Rateta, una creació de la companyia El Replà Produccions, que ha volgut adaptar aquest conte clàssic als temps actuals. «Volem que el públic pugui sentir-se identificat amb les músiques, l’escenografia, el vestuari, el llenguatge, etc. però que en cap moment perdi de vista el conte clàssic», diu Joan Sors, director de l’espectacle i creador del guió.

Gats vestits amb caçadores de cuir, personatges que utilitzen els seus telèfons intel·ligents i es comuniquen a través de les xarxes socials, una Rateta que es declara en vaga, coreografies, cançons, etc. són alguns dels elements que atorguen un component de contemporaneïtat a aquesta història. D’altra banda, Ai Rateta, Rateta potencia entre el públic infantil un valor fonamental: la humilitat.»També ens ensenya que, a la vida, no tot és com sembla», afegeix Joan Sors.

L’espectacle, dirigit a tots els públics, s’estrena el diumenge 9 d’octubre al Teatre Poliorama de Barcelona (12.30 hores) dins de la programació de teatre infantil i familiar Viu el Teatre. S’han programat funcions tots els diumenges durant dos mesos: 9,16, 23 i 30 d’octubre i 6, 13, 20 i 27 de novembre de 2016. Posteriorment, l’espectacle té previst girar per altres poblacions catalanes.

Ai Rateta, Rateta és un musical creat 100% per El Replà Produccions, que han estat els responsables del guió, la música, l’escenografia, el vestuari, entre d’altres. Ells també són els artífex del musical Les princeses també es tiren pets que es va estrenar al Teatre Poliorama l’octubre de 2014 i que va tenir un gran èxit de públic en totes les seves funcions. En aquest cas, l’espectacle estava inspirat en el llibre infantil homònim creat per Ilan Brenman amb il·lustracions de Ionit Zilberman.

 

Sinopsi Ai Rateta, Rateta

Hi havia una vegada una rateta molt presumida que estava cansada i avorrida de que tothom, des de fa anys, expliqués el seu conte de la mateixa manera. Un dia va prendre la decisió de declarar-se en vaga indefinida fins que no s’atenguessin les seves peticions de canvi. Què va passar? Doncs vet aquí un gos, vet aquí un gat, aquest conte s’ha canviat.

 

Dades d’interès

Espectacle: Ai Rateta, Rateta

Companyia: El Replà Produccions

Gènere: Teatre musical

Edat recomanada: a partir de 3 anys

Durada: 55 minuts

Idioma: Català

Funcions: Del 9 d’octubre al 27 de novembre de 2016 (Diumenges 12,30h)

Lloc: Teatre Poliorama (La Rambla,115. Barcelona)

Preu entrada: de 10,50 € a 12,50 € 

Venda d’entrades:

Viu el Teatre

Web i taquilles del Teatre Poliorama

 

Sobre El Replà Produccions: 

El Replà Produccions és una empresa dedicada a la creació i producció de teatre per a tots els públics. La seva voluntat és produir un teatre de text de qualitat, treballant sempre amb textos originals i apostant perquè les seves produccions tinguin el mateix format que les del teatre d’adult.