La Sala Beckett inaugurarà amb La desaparició de Wendy, de Benet i Jornet (del 9 de novembre al

La Sala Beckett inaugurarà amb
La desaparició de Wendy,
de Benet i Jornet

 14650724_1316399735039801_7523298936705181012_n
  • Oriol Broggi dirigeix l’obra que estrenarà la nova seu del Poblenou, una producció pròpia de la Sala Beckett 
     

  • Les prèvies començaran el dia 9 de novembre, i la inauguració oficial de l’espai serà el dilluns 14

 
 La desaparició de Wendy, un text que Benet i Jornet va escriure el 1973, serà l’obra de teatre que inaugurarà la nova Sala Beckett, ubicada des del juliol al carrer Pere IV del barri del Poblenou.

Després de 27 anys treballant per la dramatúrgia catalana, la Beckett vol començar la seva nova etapa homenatjant una figura cabdal del teatre català: Josep Maria Benet i Jornet, un pont entre dues generacions de dramaturgs i peça imprescindible per tal que la creació contemporània catalana es trobi en aquest moment dolç.

Oriol Broggi és l’encarregat de la posada en escena d’aquest clàssic de Benet i Jornet, que s’ha representat en diverses ocasions per grups de teatre amateur de tot Catalunya. El  repartiment està format per Joan Anguera, Diana Gómez, Mar del Hoyo, Antònia Jaume, Xavier Ripoll, Josep Sobrevals i Armand Villén. L’obra es podrà veure a la Sala de baix de la nova Beckett fins al 8 de gener.
 
Sinopsi
Una companyia de teatre és a punt de començar la representació infantil de l’obra Peter Pan, però un problema amb els decorats els obliga a fer un canvi sobtat de repertori i caldrà distorsionar una mica l’argument.

La desorientació dels actors, que s’han quedat sense el seu personatge o han d’improvisar noves situacions dramàtiques, amb les constants interrupcions del fil argumental que se’n deriven, permet agafar distància respecte de la història que es volia explicar i fa que emergeixin totes les contradiccions pròpies dels contes i els mites de la nostra infantesa.

La desaparició de Wendy és un joc pervers sobre els records, l’experiència, la moral i l’imaginari col·lectiu a través de l’homenatge al teatre com a espai per a la il·lusió i la màgia compartida.

Kilòmetres, la primera obra de la temporada
La Sala Beckett va iniciar la seva programació amb una obra sobre la memòria, que s’ha dirigit als veïns del barri i als antics cooperativistes. La Meritxell Yanes (actriu) va demanar a la dramaturga Marilia Samper que l’ajudés a fer un espectacle a partir dels records de la seva àvia, que va morir l’any passat; potser per evitar que la mort no s’endugui per sempre les seves històries.

L’obra es pot veure a la Sala de dalt de la nova Beckett fins aquest diumenge, 16 d’octubre.
 
Informació pràctica
La desaparició de Wendy, de Benet i Jornet
Direcció: Oriol Broggi
Sala de baix
 
Dates:
Del 9 de novembre al 8 de gener
Prèvies del 9 al 13 de novembre (descans el dijous 10)
Estrena: dilluns 14 de novembre 
No hi haurà funció el dissabte 24 i dissabte 31 de desembre
Funció addicional: Dilluns 26 de desembre
 
Horari:
De dimecres a dissabte, 20.30h
Diumenge, 18.30h