La Val d’Aran finalista dels premis World Legacy Awards, una iniciativa de la National Geographic Society i l’ITB de Berlín (5 de març)

La Val d’Aran finalista dels premis World Legacy Awards, una iniciativa de la National Geographic Society i l’ITB de Berlín

award

 

 

 

 

◾En la final estan Aruba Tourism Authority (Aruba) Delaware North Yosemite (Estats Units) i la Val d’Aran.
◾La cerimònia d’entrega de premis es podrà seguir en directe el dijous, dia 5 de març, a partir de les 16:45h: www.nationalgeographic.com/worldlegacyawards

National Geographic Society amb la col•laboració de la fira de turisme ITB de Berlín, entregaran aquest dijous, el 5 de març els premis World Legacy Awards, guardons que es donen a les destinacions, organitzacions i empreses que treballen en la transformació de la indústria turística, potenciant el turisme sostenible.

La Val d’Aran ha arribat a la final d’aquests premis en l’apartat de Destination Leadership, aquesta categoria premia a la destinació líder que demostra l’aplicació de les millors pràctiques en la protecció de la natura i la cultura, i que treballa amb els seus visitants per tal de sensibilitzar-los en la protecció del medi ambient.

Per arribar a les tres destinacions que participen en la final es va fer una tria de 15 finalistes d’un total de 150 participants. En la final estan Aruba Tourism Authority (Aruba) Delaware North Yosemite (Estats Units) i la Val d’Aran. Només el fet d’arribar a la final ja representa un gran triomf per l’Aran, que treballa des de fa temps per protegir el seu territori i preservar la seva herència natural i històrica.

El Conselh Generau d’Aran i Foment de Torisme Val d’Aran volen aprofitar la gran difusió d’aquests premis per mostrar la vall, per difondre com es treballa per preservar la natura i també el patrimoni, l’arquitectònic i l’històric, aquell que té a veure amb les tradicions i la cultura aranesa. També es vol oferir la gran varietat d’allotjaments, de productes turístics i l’oferta complementària que fan de la vall una destinació excel•lent per qualsevol perfil de viatger.

En l’espai d’exposició que la Val d’Aran tindrà a l’ITB de Berlín s’ha previst un corner per atendre els mitjans estrangers que ja han manifestat el seu interès per la destinació en saber de la seva classificació com a finalistes en els premis World Legacy Awards. Allà la conselhèra de Turisme, Comerç i Consum d’Aran, Anna Díaz, els atendrà personalment.

Segons ha declarat el síndic d’Aran, Carlos Barrera,“aquesta és una bona oportunitat per mostrar la Val d’Aran, hem de respondre a l’interès que ja manifesten per la vall els mitjans, especialment els alemanys i també hem de sentir-nos molt satisfets per estar a la final d’aquests premis tan importants, és la confirmació de què el camí que seguim respecte a l’evolució del turisme és el correcte”.

Sobre la Val d’Aran:

La Val d’Aran té la certificació Biosphere Destination que entrega la UNESCO, una denominació que reconeix la sostenibilitat del turisme que es fa a la vall, de fet, és la primera destinació de muntanya del món que té aquest reconeixement.